TakNiina26.6.2015 21:05
1/32
Kertokaa kokemuksia (pos./neg.) maahanmuuttajista

Nyt kun Tapanilan raiskaustapaus on ollut taas otsikoissa, niin moni on kommentoinut esimerkiksi että ei ollut yllätys, kun ''kyseessä oli somalit/mustat ihmiset''. Mutta kuinka monella on oikeasti kokemusta maahanmuuttajista?

Kertokaa niin positiivisia kuin negatiivisiakin juttuja. Tämän aiheen tarkoitus ei ole yleistää, vaan kertoa kunkin subjektiivisia kokemuksia.

Aloitan: asun keskisuuressa, yli 50 000 asukkaan kaupungissa. Täällä ei ole maahanmuuttajia (pakolaisia) kuin tietyillä alueilla ja olen nähnyt heitä lähinnä Lidlissä. Ei mielipiteitä suuntaan jos toiseen. Lisäksi koulussa oli pari maahanmuuttajaa, sekä tummapigmenttisiä että kiinalainen, jotka sopeutuivat hyvin joukkoon.

Olin poimimassa mansikoita pari vuotta sitten ja siellä oli erityisesti thaimaalaisia/aasialaisia, ilmeisesti jotkut heistä olivat saaneet turvapaikan Suomesta. Kaikki olivat ahkeria ja puheliaita.

Mutta jakakaa niin positiivisia kuin negatiivisia kokemuksia. Erityisesti pääkaupunkiseudulla/Turussa heitä on enemmän. Ja nimenomaan sinun omia/lähipiirisi kokemuksia, ei mitään mitä olet uutisista kuullut.