Original_Sipuli20.4.2018 16:12
1/8
Kasvissyöntiä ja vegaaniuutta ei saisi "mainostaa" negatiivisesti

Vai haluaisitko sinä olla sellaisen kaveri joka uhkaa sinua puukolla ja pakottaa olemaan hänen kaverinsa? D: (metafora)
On mukavampaa ryhtyä kasvissyöjäksi/vegaaniksi, jos sitä suositellaan positiivisella tavalla kuten kertomalla hyviä reseptejä ja kertomalla kasvisruuan halpuudesta verrattuna lihaan.
Ei kenenkään tarvitse ryhtyä suoraan sekasyöjästä vegaaniksi tai edes täydeksi kasvissyöjäksi. Itsekin olen sekasyöjä mutta syön huomattavasti enemmän kasvisruokaa kuin liharuokia. Ja aina voi olla vaikka kotivegaani eli syö kotona vegaanisesti ja muualla kaikkea mitä on tarjolla. Ei tarvitse luokitella itseään niin tarkasti.
Olin itse vegaanihaasteessa ja meillä oli oma facebookryhmä, jossa oli tosi mukavaa porukkaa ja kukaan ei tuominnut, vaikka välillä sortuikin syömään jotain epävegaanista. Ei pienestä kömmähdyksistä saisikaan tuomita, vaan kannustaa jatkamaan, koska ei sinun vegaanihaaste pääty tuosta noin vain.
Minusta ainakin olisi mukavampaa ryhtyä vegaaniksi, kun ei heti tuomittaisi ihmisroskaksi sekasyönnistä ja vedettäisi väkisin vegaaniksi. Eihän sitä tiedä vaikka joku sekasyöjä valitsisi kaiken lihansa ja maitotuotteensa eettisellä tavalla. Ei kenenkään ole pakko katsoa teurastusvideoita jos ei tahdo, ne saattaa vaan aiheuttaa jollekin traumat. Itse en voi katsoa teurastusvideoita tai edes vihanneksien laittamista mehukoneeseen, kun se kone survoo ne kasvit D:

Tämä on ainakin minun mielipiteeni *kiitos ja kumarrus*