Jambo10.8.2017 12:22
1/40
Kaikki ihmiset ovat bi-seksuaaleja

Otsikko on kärjistävä, mutta olen tullut siihen johtopäätökseen, että näin asian on oltava. Johtopäätös oikeastaan syntyi lukiessani tätä Helsingin Sanomien mielipidekirjoitusta: http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005318664.html?share=1bd5257b6b2bc6dd8d88552a14252685

Tekstin kirjoittanut nainen luuli seurustelevansa miehen kanssa, mutta mies olikin koko ajan ollut nainen. Transnainen. Hän oli siis vuosikausia tuntenut seksuaalista vetoa naisen kehoon.

Naisen kehoon? Kuinka niin? Eikös hänellä ollut (tai ainakin näin voi tekstien rivien välistä päätellä) miehen keho, mutta hänellä oli naisen sukupuoli-identiteetti? Väärin päätelty! Satuin lueskelemaan myös gender-wikiaa ja siellä todetaan: "Terms such as "male-bodied" and "female-bodied" are often seen as inappropriate, because they confuse gender with sex. A trans woman is a woman, and therefore her body is female because it belongs to a woman."

http://gender.wikia.com/wiki/Transgender#Terminology

Eli toisin sanoen: transnaisen keho ON JO naisen keho ennen sukuelinkirurgiaa tai hormonihoitoja. Eturauhanen, sukuelimet, kohtu jne. ovat lähtökohtaisesti sukupuolineutraaleja kehonosia, mutta voitaneen silti suurella varmuudella todeta, että suurin osa maailman peniksistä on miehillä ja suurin osa kohdullisista on naisia.

Kuinka tästä päästään johtopäätökseen, että kaikki ihmiset ovat bi-seksuaaleja? Jos seksuaalisella suuntautumisella tarkoitetaan, että mihin sukupuoleen tuntee vetoa, niin käsite hetero- ja homoseksuaalisuus ovat oikeastaan aika mielettömiä. Mitä edes tarkoittaa, jos nainen sanoo olevansa hetero? On kiinnostunut miehistä? Ei kai kukaan sillä varsinaisesti tarkoita, että on kiihottuu ihmisistä joiden sukupuoli-identiteetti on mies. Harva vaikkapa homopornoa katsoessaan ajattelee, että identifioituukohan tuo nyt mieheksi, naiseksi vai vaikkapa bigenderiksi. Kyseisen jynkyn katsoja kiihottuu näkemästään, koska hän näkee miehen kehon. Mutta todellisuudessahan hän ei voi tietää, onko kyseessä miehen vai naisen keho. Kyseisessä pätkässähän näyttelijät saattavat identifioitua naiseksi, jolloin kiihottuminen tapahtuikin lesbopätkästä!

Saatat toki ajatella, että olet hetero, koska tunnet seksuaalista vetoa penistä etkä vaginaa kohtaan (tai lesbona päinvastoin), mutta se ei paljastu sillä, että kerrot olevasi hetero. Miehillä voi olla penis tai vagina! Jos kuitenkin tunnet lähtökohtaisesti vetoa peniksellisiin ihmisiin, niin olet fallofiili. (engl. phallophilia kts. https://en.wiktionary.org/wiki/phallophilia).

Pahoittelut, jos teksti oli sekava, mutta nämä sukupuoliasiat ovat itselleni vähän uusia, joten joitain ajatusvirheitä ja vastaavia saattaa sisältyä tekstiin ja toivon, että jos joku niitä huomaa, niin niitä saa korjata!