Bones9927.7.2017 9:34
1/12
Huono äitisuhde

Olisi mukava saada asiallista keskustelua tästä aiheesta.

Eli siis millainen äiti suhde teillä on äitiinne? Onko se turvallinen vai turvaton? Ja miten se on vaikuttanut teidän elämäänne? Miten se ilmenee käytöksessänne?


Itse voin sanoa, että minun äitisuhde ei ole kovin vakaalla pohjalla ja se onkin vain mennyt huonompaan suuntaan vuosien varrella. Syynä tähän on äidin alkoholismi ja jatkuvasti vaihtuvat miehet, joilla on ollut usein taipumusta väkivaltaan ja rikollisuuteen. Olin 14-vuotias, kun muutin isäni luokse edellä mainittujen syiden vuoksi. Mitta tuli täyteen. En jaksanut enää.
Olen myös esikouluikäisenä asunut vähän aikaa isäni luona äidin juomisen takia.

Välttelevä kiintymyssuhde äitiini on vaikuttanut seuraavasti:tunnen itseni epävarmaksi ja olen jatkuvasti varma siitä, että kukaan ei välitä minusta. Minulla ei ole innostusta päästää ketään kovin lähelle, sillä pelkään että pian minut hylätään ja luottamukseni petetään.

Sosiaalisissa tilanteissa selviytymiskeinona käytän maskia, joka hymyilee ja viihdyttää muita silloinkin, kun ei haluaisi ja jaksaisi. Olen saanut tämän avulla kavereita. Välillä tosiaan mietin, että jos juttuni alkavat kyllästyttää muita tai en jonain päivänä jaksakaan hymyillä ja nousta sängystä, kaverit ja muut läheiset kokevat minut taakaksi ja lähtevät kävelemään.
En silti ole äidilleni vihainen, sillä äidilläni ei ole ollut mikään helppo elämä ja hän on joutunut kärsimään väkivaltaisista parisuhteista. Toisinaan koen syyllisyyttä siitä, että lähdin kävelemään äidin luota. Luulin, että se auttaisi ja hän havahtuisi viinan huurun keskeltä,mutta eipä ole vielä auttanut...