auringonkukkapuu29.6.2018 9:26
1/8
En osaa elää

Tai osaan mä, mutta musta tuntuu että mun elämässä on tyhjä aukko. Joo tiedän, että tulevaisuus on edessä ja plaa plaa mutta tarkotan tällä sitä, että tuntuu kuinka en olis eläny mun nuoruutta hyvin. Yläasteella kaikki kaverit kokeili rajojaan ja kokeili asioita mitkä oli sillon kielletty (alkoholi, tupakka jne.). Enkä nyt sano että mun olis pitäny saada kokeilla niitä. Mua ei vaan koskaan otettu mukaan mihinkään että olisin tavallaan saanu kokea ne olemalla ite kuitenki selvinpäin.

(Tähän väliin sanon että joo todella tyhmää verrata itseä ja omaa nuoruutta muihin, mutta ei voi mitään)

Ja nyt ku täytän ens kuussa 19, niin mulla on alkanu vaan entistä enemmän vituttaa se että en oo eläny mun teiniaikaa silleen villisti niinku todella monet on. Mulla ei oo mitään mielenkiintosia tarinoita kerrottavana mun siskojen lapsille tai (ehkä) tulevaisuudessa omille lapsille. Äiti on kertonu mulle kuinka se on käyny sen nuoruudessa discossa ja vetäny ekat kännit siellä ja sammunu ja kokenu muutenki kaikkea. Mun siskot on kertonu samaa ja oon nähny niiden teineilyä vierestä ja ajatellu sillon, että ”olisinpa samanlainen ku mun siskot”.

Mutta ei, oon koko lapsuuden ja teini-iän vaan istunu kotona sisällä. Ollu tietokoneella tekemättä mitään. Musta tuntuu että mun on myöhäistä alkaa elää villiä teinielämää tai elämää yleensäkin, koska oon kuitenki ensvuonna jo 20 ja enhän mä sillon enää mikään teini ole. Pikemminkin musta pitäis kasvaa jossain vaiheessa itsenäinen aikuinen, opiskella itelleni ammatti ja muuttaa ekaan omaan kotiin.

Lyhyesti sanottuna: musta tuntuu että mulla ei oo ollu sellasta ”oikeaa” nuoruutta koskaan ja se surettaa.