Illuminati6.5.2017 16:30
1/49
"Eliittilukiot"

Mitä mieltä olette eliittilukioista? Ovatko eliittilukiot teidän mielestä ihan oikea juttu vai onko käsite "eliittilukio" pelkkä nuorten tapa yrittää nostaa itsensä jalustalle sen perusteella missä käy koulunsa?

En itse ajattele joidenkin lukioiden olevan parempia kuin toiset, koska loppujenlopuksi jokainen lukio on samalla viivalla. Se, että lukioon hakee hyvällä keskiarvolla varustettua porukkaa ei tee koulusta mitenkään "eliittiä". Esimerkkinä nyt vaikka Helsingin norssi, joka joissain piireissä lasketaan eliittilukioksi. Mun mielestä ei ole kovinkaan eliittiä käydä koulunsa homeelta haisevassa paikassa, jossa opetuksen taso (ja vähän kaikki muukin) on jäänyt vähintää kivikauden tasolle. Norssi on moneen muuhun paikkaan verrattuna erittäin epämoderni ja kaikinpuolin "eliitin" vastakohta. Tästä huolimatta monia oikeasti korkeatasoisia lukiota (korkeatasoisella en tarkoita korkean keskiarvon lukiota vaan lähinnä opetuksen tasoa tms) pidetään jollain tapaa huonompina, koska kouluun pääsee vain 8 keskiarvolla.

Joissain kouluissa on oikeasti panostettu esteettiseen ja hyvään oppimisympäristöön (sekä ilmapiiriin) toisinkuin vaikka aikaisemmin mainitsemassani Norsissa, jossa kaikki tilat on todellakin ihan perseellään. "Eliittilukio" Ressu on sentään aloittanut remontin, jossa koulun sisätilat remontoidaan nykyaikaisen modernin opetuksen tarpeisiin. Luulisi muillekin "eliittilukioille" olevan tärkeää oppilaiden hyvinvointi ja opetuksen laatu. :D

Toinen asia mitä tuli mieleen on se, että ei se opetus ole aina niin hehkeää ja ah-niin laadukasta kaikissa eliittilukioissa. En edes tiedä miksi näin oletetaan, koska yleensä eliittilukioiden opiskelijoiden arvosanat tulee ryminällä alas ensimmäisen vuoden aikana. Monessa "ei niin hyvässä" (aka pääsee sisälle 8 keskiarvolla) lukiossa seiskan oppilas saattaa hyvinkin nostaa arvosanansa ysiin, mikä on ainakin itsestäni paljon hienompi saavutus kuin "olin ysin oppilas ja arvosanat tippu seiskaan" ja kielii aika paljon opetuksen laadusta.

Olenkin itse tullut päätökseen, että käsite "eliittilukio" on vain nuorten oma tapa korostaa "paremmuuttaan" jos sattuu käymään koulunsa niinkin homeisessa ja opetukseltaan kivikautisessa paikassa nimeltä Norssi tai remontissa olevassa koulussa nimeltä Ressu.