__CATLADY__11.5.2017 15:02
1/7
Äidin juominen

En ole koskaan puhunut tästä kenellekään. Olen vielä alaikäinen enkä tiedä mitä minun pitäisi tehdä. Äitini juominen ei siis ole mitenkään sellaista, että hän ei pystyisi huolehtimaan itsestään tai minusta tai käymään töissä mutta haluan nyt vain purkaa ajatuksiani tästä.

Äitini on juonut alkoholia mitä luultavimmin jostain kaksvitosesta tähän päivään asti. Syytä en tiedä, että miksi. Iltaisin hän juo n. 5-9 olutta. Siis joka ilta. Ja tämä on asia mikä minua ahdistaa tässä asiassa. Mielestäni ei ole normaalia juoda joka ilta noin montaa olutta.

Kun olin pieni niin pelkäsin äitiäni, koska hän käytti alkoholia. Hän ei koskaan lyönyt minua tai mitään mutta hän muuttui hyvin erilaiseksi ihmiseksi ja toivoin aina iltaisin, että toivottavasti hän ei ala riehumaan. Pelkäsin, että hän suuttuisi jostain ja alkaisi huutamaan. Pelkäsin aina iltaisin tekeväni jotain mikä ärsyttäisi häntä.

Nykyään hän ei enää muutu, koska luultavasti ne 5-9 olutta ei enää vaikuta häneen mitenkään, koska hänellä on jo niin suuri sietoisuus alkoholia kohtaan. Kuitenkaan en pidä tästä juomisesta, en siitä että aikuinen ihminen ei pysty olemaan ilman alkoholia päivääkään. Haluaisin vain että joskus äiti voisi elää ilman alkoholia. Kokonaan. En muista, että hän olisi koskaan ollut päivääkään ilman alkoholia.

Äidin juominen on vaikuttanut myös minun elämääni. Asun kaukana kavereistani ja ainut mahdollisuus mennä heille on auto. En kuitenkaan voi mennä heille iltaisin, koska en pääsisi millään takaisin, koska äitini ei pysty olemaan juomatta, enkä voi jäädä kavereille yöksikään. En ole siis pystynyt viettämään vapaa-aikaa kavereiden kanssa äitini juomisen takia.

Haluaisin vain saada tämän juomisen loppumaan. En jaksa enää kuunnella tölkin avautumista ja siitä kuuluvaa ääntä, en vaan jaksa. Haluaisin vain saada hänet hoitoon jonnekkin mutta luultavasti se on mahdotonta, koska ei kai aikuista ihmistä voi laittaa hoitoon ilman hänen omaa tahtoaan.

Halusin vain purkaa tuntojani, koska en tosiaan ole koskaan puhunut tästä kellekään ja näin anonyymina tämä tuntuu helpommalta. Te, joiden vanhemmat myös juovat niin miten se on vaikuttanut teidän elämään tai oletteko jollain konstilla saaneet sen loppumaan?