mcshh25.6.2017 17:31
1/4
Ahdistuneisuus

Päätin nyt ottaa itteeni niskasta kiinni ja kirjottaa edes tänne ajatuksiani..

Oon nyt kelannu tässä jo vaikka kuinka kauan, et onks mulla joku ahdistuneisuushäiriö, paniikkihäiriö, mitä näitä nyt on.. Oon siis todella kauan kärsiny stressistä ja ahdistuksesta, välillä menee paremmin ja välillä taasen on iha helvetin vaikeeta. Pahimpina aikoina en saa yöllä unta, ku mielessä pyörii miljoonii ajatuksii, säikähän tyylii jokasta ääntä enkä uskalla nukahtaa, ku pelkään etten herää enää aamulla. Sydän hakkaa ja henkee ahistaa, en pysty menemää yksin paikkoihin, joissa on paljon ihmisiä. Kylmä hiki, pyörryttää.. En oo niinsanotusti saanu ikinä mitää paniikkikohtausta (jota pelkään myös, et millo itelleni se tulee), mut muutaman kerran oon joutunu lähtee joistakin tilanteista pois, mieluiten ulos, jossa sit yksinkertasesti oon vaa purskahtanu itkuu.

Oon puhunu tästä iskälle, äitille ja siinä samassa on myös sisarukset kuullu. Äiti vaa tokasee, et "en voi auttaa, mene lääkäriin jos on paha olla." ja iskä taasen kuuntelee, kyselee ja yrittää keksii jotain tekemistä millä saada ajatukset muualle. Tätä oon apuna käyttänykki, et oon just tyylii kavereitten kaa et saisin vähä muuta ajateltavaa.

En oo uskaltanu kertoo millekkää terveydenhoitajalle tai muulle, koska aina parempina päivinä aattelen, et eihä tää nyt nii paha oo. Pakko vaa osata elää asian kanssa. Ja tätä on kestäny joku about.. ~ 2 vuotta. Viime kesä oli kaikista haastavin, jollon kävin lääkärissä, en kylläkään tästä syystä vaan päänsärystä, joka sit johtu niska/hartia jumeista. Kysy siinä samalla et onko stressiä ja opasti kattomaa netistä sitä jotakin nettisivua, jota en enää nimeltä muista.

Tässä nyt tosi lyhyesti ja sekavasti selostettu teksti.. Jos sieltä joku on ollu samassa tilanteessa/tietää mitä tehä, ni kommentoi toki.