Poistunut demittäjä17.6.2018 9:38
1/28
(Äärimmäinen) sukupuolineutraalius

Mielipiteitä?

Kun oikein alan miettimään, mielestäni hyvä ilmiö. Joillekin ihmisille vain kaikki uusi herättää vastareaktion joka on tunteellinen. Mielestäni sukupuolinetraaliudessa ei ole edes äärimuodoissa mitään pahaa. Ketä se vahingoittaa?

Jos esimerkiksi halutaan antaa lapsille sukupuolineutraalit nimet, vaatteet tai harrastukset mielestäni se on ihan hyvä asia. Mielestäni vanhemmat saavat myös päättää että sukupuolta ei korosteta mitenkään vaatteilla, symboleilla kuten nimillä ja niin edelleen. Toisaalta jos vanhemmat haluavat esimerkiksi ohjata lapsiaan olemaan täysin neutraaleja, mitä pahaa siinäkään on? On lukuisia kulttuuripiirejä jotka pakottavat tiettyjä arvoja joiden lopputulos on usein väkivalta.

Mielestäni myös sukupuolensa valinta sosiaalisesti on ok. Näin esimerkiksi ne naiset jotka haluavat olla alisteisia miehelle voivat ilmaista sen, ja ne jotka haluavat oman arvon voivat vastaavasti ilmaista sen. Onhan se aika järjetöntä että naisen alisteisuudelle ja huonommuudelle on lukuisia symboleita, mutta itseään arvostaville naisille ei mitään.

Joka tapauksessa se että joku haluaa identifoitua vaikka hampurilaiseksi todennäköisesti vahingoittaa kulttuuria vähemmän kuin se että naiset haluavat identitettinsä olevan aina mieheen sidottu.