zoenaoned7.3.2018 12:51
1/1
Ystävyys rakoilee

Tutustuin ystävääni muutama vuosi sitten. Meillä klikkasi heti ja vietimme alusta asti paljon aikaa yhdessä. Ystävä seurusteli vielä silloin kun tapasimme mutta erosi aika nopeasti, joten ollaan sinkkuiltu yhdessä ja todistettu toistemme epäonnistuneita ihmissuihteita. Ystävälläni on ollut useita suhteita tänä aikana, ja olen aina ollut tukena, ollut iloinen hänen puolestaan ja ymmärtänyt, että kun on joku tapailuihminen kyseessä niin aikaa ei ole samalla tavalla minulle.

Vuosi sitten aloin seurustella. Olimme tapailleet jo hetken kun päätimme virallistaa suhteen. Tällöin ystäväni reaktio oli se, että hän alkoi itkeä ja totesi, että kyllä hän yrittää olla iloinen puolestani. Olen saanut seurustelusta asti kuulla kuinka parisuhteessa olevat ovat ällöjä ja imeliä. Saan kuulla vihjailua siitä, kuinka en vietä tarpeeksi aikaa ystäväni kanssa. Totta toki on, että kaikki aika ei enää ystävälleni jää. Hengailtiin ennen lähes kokoajan, mutta näemme nykyäänkin lähes päivittäin. Nähdään nykyään lähinnä ystävän luona, koska asun nyt kumppanini kanssa yhdessä eikä hän halua tulla luokseni. Tuntuu, että minun suhteeni sivuutetaan enkä saa siitä puhua, mutta oletus on se, että minä kuuntelen hänen ilot ja surut deittailusta.

Olen ollut viime aikoina myös hyvin väsynyt, jonka vuoksi en ole jaksanut poistua kämpästä niin paljon näkemään kavereita vaan olen toivonut että he tulisivat välillä luokseni. Hän on tutustunut yhteen minun ystävääni ja aina kun minulla on menoja enkä pääse niin hän ilmaisee selkeästi, että onneksi toi toinen lähtee varmasti. Lisäksi minua ei juurikaan enää kutsuta mukaan menoihin, vaikka minun ansiosta he ovat tutustuneet. Minulle on ok se, että he viettävät aikaa yhdessä ja ovat ystävystyneet, mutta feidaaminen tuntuu pahalta.

Voinko kutsua tälläistä ihmistä edes ystäväkseni, jos ei hän osaa yhtään iloita puolestani? Kyseessä ei ole ystävän hylkäys, sillä olen pitänyt huolen siitä, että näemme usein, vaikka hänen seura tuntuukin välillä raskaalta. En enää jaksa olla se joka rientää terapoimaan kun toisella on vaikeaa kun en saa vastapalveluita.