plastikatohtor23.10.2016 12:38
1/5
Ystävän mustasukkaisuus

Kertokaa rehellisesti: ootteko te koskaan mustasukkaisia ystävistänne? Siis siinä määrin, et tuntisitte ärtymystä ja/tai surua, kun ystävä viettää aikaa jonkun toisen kanssa, ja saattaisitte jopa jälkikäteen pitää mykkäkoulua asian vuoksi?

Itse olin joskus ala-asteikäisenä hyvin mustasukkainen ystävistäni mutta nyt parikymppisenä en juuri ollenkaan. Joskus saatan tuntea pienen vihlaisun sisälläni, jos toinen parhaista kavereistani (eräs naispuolinen opiskelijatuttu) sanoo olleensa reissussa toisen kaverinsa kanssa, mutta pääsen kyseisestä tunteesta äkkiä yli ja tajuan mustasukkaisuuden olevan ihan turhaa.

Toinen paras kaverini, eräs miespuolinen internettuttu, sen sijaan myönsi minulle reilusti olevansa mustasukkainen, jos vietän aikaa toisten ihmisten kanssa. Kun esim. törmäsin ulkomaanreissulla todella hauskaan tyyppiin, jonka kanssa meillä oli paljon yhteistä, hän muuttui hiukan ärtyneeksi siitä ja kertoi jälkikäteen olevansa pahoillaan siitä, että "kuka tahansa vieras" on minulle yhtä tärkeä kuin hän. Ja kun toinen parhaista kavereistani (tuo edellä mainittu opiskelijatuttu) tuli kylään ja vietimme pari vilkasta iltaa keskenämme, hän käyttäytyi hiukan oudosti senkin vuoksi ja sanoi jälkikäteen olleensa mustasukkainen vierailun takia.

Ymmärrän, että häntä ärsyttää jäädä ulkopuolelle, mutta jotenkin noin voimakkaat reaktiot tuntuvat hämmentäviltä. Jos en paremmin tietäisi, luulisin hänen mielessään olevan muutakin kuin ystävyys, mutta hän on itse tuonut monta kertaa ilmi, ettei ole kiinnostunut minusta muussa kuin ystävämielessä. Mutta ehkä hänen sisällään herää "reviiritietoisuus" silloinkin, kun kyse on vain ystävästä? Kuulostaako tää teidänkin korvaan oudolta vai täysin normaalilta?