rekisteröitymätön14.5.2017 17:07
1/17
Yhteenmuutto poikaystävän kanssa, mitä kaikkea ottaa huomioon?

Selailin eilen huvikseni asuntoja ja kohdalle osui aivan unelmasijainnilla varustettu tilava ja valoisa kaksio. Poikaystävälle sitä sitten hehkutin, että olispa unelma ja siitä lähti ajatus, että mitä jos. Kuitenkin mielessä on miljoonittain kysymyksiä ja seikkoja, mitä pitäis muistaa ottaa huomioon. Tiedostan, ettei asunnon saaminen ole itsestäänselvyys, kyseiseen kohteeseen on takuuvarmasti paljon hakijoita. Tämä on lähinnä pohdintaa sen varalta, että kävisi uskomaton tuuri ja saisimme sen asunnon.

Vuokrasta ja laskuista uskon, että selvitään. Kysymys on lähinnä se, että miten solmimme sähkösopimuksen? Mistä löydämme meille sopivimman ja edullisimman sähkösopimuksen (kerrostalossa lämmityskulut kuulunevat vuokraan, eli käyttösähkösopimus pitäisi solmia)? Kuinka usein sähkölasku maksetaan?
Entä nettiyhteys? Voimmeko siirtää nykyisen sopimuksemme uuteen osoitteeseen, vai pitääkö uuteen asuntoon hankkia kokonaan uusi nettiliittymä?
Kokemuksia If-vakuutusyhtiöstä saa kertoa, sieltä hankkisimme ehkä kotivakuutuksen vastuuvakuutuksen kera.
Vesilaskun suuruus on meillä tiedossa. Kuinka usein vesi maksetaan?

Kaikki neuvot ovat kullanarvoisia! Itse muutan ensimmäistä kertaa kotoa, poikaystävä asunut omillaan useamman vuoden. Asunnossa on näyttö huomenna illansuussa, jonne poikaystäväni menee katsomaan ja jättämään hakemuksen, itse en pääse. Mitä asioita asuntonäytössä kannattaa välittäjältä kysellä?