Ultramariinia17.7.2017 16:44
1/12
Vihanhallintaongelmat

Oon huomannut nyt viimeaikoina, että saatan kärsiä jonkinsorttisista vihanhallintaongelmista. Ennen mulla ei ole ollut mitään ongelmia vihanhallinnan kanssa mutta nykyään jos ärsykkeitä on tarpeeksi, saattaa ärtyä niin paljon ja tavallaan "sokaistua" että alan helposti heitellä tavaroita tai rikkoa jotain. Siinä tuntuu, että ihan kun olisi sen vihan vietävissä ihan kokonaan eikä tunnu että olis yhtään oma itsensä. Normi arkena oon kuitenkin tosi rauhallinen ja järkevä. Tuntuu kun tää vihapersoona olis ihan eri ihminen.

Ei muuten, sillä mulla ei onneks tule tarvetta/tunnetta satuttaa ketään, mutta harmittaa jos menee raivoissaan vahingossa rikkomaan jotain ja mitä katuu jälkeenpäin. Muutenkin tuntuu tosi tyhmältä koko juttu. Tuntuu että siihen ärtymispisteeseen päästäkseen täytyy olla tosi stressaava elämäntilanne ja monta "laukaisijaa", esim. ärsyttävä musiikki, siivoton asunto, kuuma/hiostava ilma, selkäkivut tms. Periaatteessa mikä tahansa mikä häiritsee asioiden sujuvaa hoitamista/"järjestystä".

Onko teillä kellään kokemusta tällasesta itsellä? Kuinka pystytte hillitsemään itsenne kun ärsyyntyy niin, että tuntuu ettei pysty pian hillitsemään itseään? En tiedä onko tässä nyt kuitenkaan tarvetta lähteä mihinkään vihanhallintakurssille tai minnelie sillä tätä tapahtuu onneks sen verta harvakseltaan.