käpytoukka18.7.2017 7:44
1/2
Vihaako kaverit?

Mulla on masennusta ja ahdistuneisuushäiriön tapasta, ajattelin kertoo heti alkuun.

Viime aikoina musta on tuntunu tosi pahalta kavereiden suhteen. Oon osa viiden tytön kaveriporukkaa, joka on kohtuu läheinen. Oikeasti itse olen läheinen vain yhden kanssa ja monesti tuntuu että nuo muut lähestulkoon vihaavat minua.

Tuntuu siltä, että aina kun sanon jotain, niin se tulkitaan väärin ja siitä etsitään joku "sävy" tms. jonka perusteella vetää herneet nenään. Mitään ei saisi sanoa, jos se millään tavalla edes ehdottaa toiselle jotain muuta toimintatapaa, kuin miten hän toimii. Esim. yksi näistä tytöistä kysyy todella usein ryhmässä asioita, jotka saisi googlesta selville minuutissa. Kukaan ei ole sanonut mitään, mutta nyt edellisellä kerralla, tiedon annettuani, sanoin "Tän olis varmaan nähny netistäkin aika nopeesti :)". Hän suuttui tästä ja sanoi dramaattisesti luottavansa tästälähin vain nettiin kun kavereilta ei saa apua.

Kaverit kaikki tietää että olen masentunut ja mulla on ihan helvetin vaikeeta just nyt. Ainoastaan tämä yksi yrittää tukea mua kyselemällä kuulumisia jne. Muut eivät tee mitään edes näyttääkseen että haluaisivat auttaa. Jos pyydän apua, he sanovat että minun pitäisi tehdä auttaminen heille helpommaksi tekemällä aina aloite ja olemalla aktiivisempi. "Meillä on omiakin ongelmia, eikä haluta ottaa taakkaa" Olen yrittänyt kertoa, että pelkästään vihjaaminen avun tarpeesta on vaikeaa kun olo on niin kurja koko ajan.

Joskus musta tuntuu että se vika on mussa. Minä olen ärsyttävä tai liian suora tai jotain. Sillon tuntuu myös siltä etten edes haluaisi olla tuossa porukassa, kun vain yksi ihminen siinä on minulle tärkeä... En tiedä mitä tehdä tai miksi edes kirjoitin tänne.

Onko kellään samankaltaisia kokemuksia/fiiliksiä?