rumparumba8.3.2018 9:41
1/3
Veljen tyttöystävän ongelmat

Veljeni seurustelee yhden tytön kanssa, sanotaan vaikka Maija. Mä en tunne Maijaa mitenkään erityisen hyvin, mutta en tykkää hänestä yhtään, mielestäni hän on pelottava ja todella erikoinen. Esimerkiksi olen kuullut, että Maija saa välillä tosi pahoja raivokohtauksia, niin että voi hajottaa paikkoja, heittää tavaroita ja on aivan holtiton. Maija oli mm. kerran hajottanut yhden oven raivopäissään. Tiedän ja olen kuullut myös ulkopuolisilta, että veljelläni ja Maijalla on välillä todella pahoja riitoja, Maija voi vetää herneet nenään jostain aivan olemattomasta. Maija myöskin kieltää veljeäni juomasta, vaikka itse kyllä juo. Veljeni on sanonut, että hän ei itse edes halua juoda, että se päätös ei liity Maijaan millään tavalla, mutta kyllä hän ennen tykkäsi käydä kavereiden kanssa ulkona ja juhlimassa ja juo, jos ei ole Maijan kanssa...

Välillä veljeni on käynyt Maijan kanssa meillä ja Maija ei oikein ikinä puhu mitään, hän on tosi hiljanen ja vetäytyvä. Ei siinä nyt ole mitään pahaa, toiset ihmiset on ujompia kuin toiset.

Tiedän, että Maijan perhetausta on hyvin huono ja sekin on varmasti vaikuttanut häneen ihmisenä, Maija siis elänyt päihderiippuvaisessa perheessä ja joutunut kokemaan/näkemään paljon väkivaltaa lapsuudessaan. Mutta kun ei se ole mikään selitys hänen käytökselleen, hän on niin ailahtelevainen ja monio-ongelmainen ihminen. Tuntuu, että veljeni haluaa olla joku pelastava enkeli Maijalle ja joutuu siksi kärsimään ja kestämään vaikka mitä. Oon yrittänyt sanoa veljelleni, että koittaisi hankkia Maijalle vaikka jotain keskusteluapua. Ei tosta tuu mitään, että veljeni yrittää yksin kannatella toista pinnalla ja on sen takia itse aivan loppu.

Onko kukaan ollut vastaavassa tilanteessa? Mitä voisin tai kannattaisi tehdä?