yoches12.5.2017 17:54
1/3
Vastuuton kaveri valittaa

En oikeen tiiä mihin alueeseen tää sopi mut menköön nyt sitte suhteisiin :D
Eli tosiaan, mulla on tällanen kaveri jolla ei mee koulussa kauheen hyvin (ollaan kasilla btw, menos syksyllä ysille). Häntä ei selkeesti kiinnosta koulunkäynti yhtään ja tunneilla hän lähinnä viestittelee säätönsä kanssa yms. Silti tää kaveri aina jaksaa valittaa siitä miten kokeista tulee paskoja numeroita, miten tulee merkintöjä tekemättömistä läksyistä ja kaikkee muuta hulabaloota.
Mä itse oon suhteellisen hyvä koulussa ja haluun panostaa siihen kunnolla saadakseni hyvän opiskelupaikan. Mua huolestuttaa hiukan tän mun kaverin tulevaisuus, hän aikoo mennä parturi-kampaajalinjalle amikseen mutta ei kai sinnekään nyt jollain kutosen keskiarvolla olla menossa?
Mua vituttaa joka kerta kun hän mulle ragee siitä et "taas meillä on joku koe enkä oo lukenu, mä saan siitä jonkun ihan paskan numeron" ja sitten hän on helvetin huonolla tuulella kokeiden jälkeen. Oon koettanut hänelle sanoa, ettei hän voi olettaa mitään kiitettäviä numeroita jossei edes kirjaa avata, mutta se on vähän kuin puhuisi seinälle. Mulla itellä menee hermot siihen myös, että valitetaan jostain jonka hyväks ei kuitenkaan tehdä mitään!
Onko teillä mitään vinkkejä miten saisin hänelle järkee päähän kuitenkaan vaikuttamatta kauheen kukkahattutädiltä ja hikipingolta?

EDIT; Unohin vielä mainita, että hän ei myöskään juuri koskaan tee kotitehtäviä ja pyytää aina multa sitten vastauksia. Sekin ärsyttää, koska mä oon joutunut pakertaan niitä tehtäviä kotona illalla ja sitten hän saa kunniaa vastauksista tekemättä itse mitään.