Nuudelikuiskaaja26.7.2018 22:43
1/39
Terveisiä arkkihintille

Tää on mun vika viesti sulle näihin asioihin liittyen, ja toivottavasti ymmärrät pointin.... ++ oon kyllästyny siihen, että oon kaks kertaa yrittäny vastata ja aina on lähteny keskustelu alta.

Pointti on se, että sun kanssa on aivan turha keskustella näistä asioista. Takerrut pikkuasioihin, joilla ei oo isompaan kuvaan mitään merkitystä, mutta näytät haluuvan sen viimesen sanan. Tunteista on turha pyytää perusteluja, kun ne on jokaisella yksilöllisiä, eikä niitä pysty faktoina hakee tietosanakirjasta.

Arvot on sen sijaan toinen juttu. Toisten kunnioittaminen, rehellisyys ja empatiakyky on peruskunnioituksesta kertovia arvoja. Sen takii on ihan perusteltua huomauttaa ilman perusteluja näistä asioista, kun suurimmalle osalle ihmisistä tää asia on osa omaa käyttäytymismallia. Halutaan jakaa toiselle itsestään hyviä arvoja ja näin saadaan toisen kunnioitus. Valehtelu, hyväkskäyttö, aliarvioiminen jne, ei ihan taida olla näitä kunnioituksesta kertovia arvoja?

JOKAINEN TOISTA KUNNIOITTAVA IHMINEN ymmärtää nuo perusarvot, mutta niitä ei ole pakko jakaa. Tosiasia vaan on, että kunnioittamalla toista saat arvostusta, ja näistä kahdesta keskustelusta oli helppo huomata kuinka paljon arvostusta sä sait. Perus käyttäytymismalleja kun ei ole aina syytä perustella, kun ajatus lähtee siitä, että tietää miten toisen kunnioitus/arvostus saadaan.

Elikkä kärjistetysti, et jaa valtaosan kanssa samoja arvoja toiminnastas, mutta tunnet, että teet oikein. Voit kysyy miljoonalta ihmiseltä, miten niiden arvostus saadaan ja takaan sulle, että sun käytös on kaukana siitä. Voisit kysyy vaikka sun säädöiltä, mitä mieltä ne on tuosta :)....

Toivoisin, että yrittäisit ajatella vähän myös säätöjes tunteita. Kukaan ei tunne oloaan arvostetuks tollases karusellissa. Tulihan sullekin paha mieli noista mielipiteistä ja toivoit siihen muutosta? Onko se sillon perusteetonta pyytää muutosta sun käyttäytymiseen, kun satutat toisii käyttäytymiselläs, vaikka sillä ei sulle väliä oliskaan?