OmppuPomppu_6.6.2018 9:26
1/44
Siivoaako teillä miehet kotona?

Pakko avautua, koska rasahtelee niin paljon.
Olin töiden puolesta melkein pari viikkoa toisella paikkakunnalla. Ajattelin että avokkini ymmärtää tiskata ja imuroida sen parin viikon aikana, mutta kotiin palatessa tiskialtaassa oli melkein ne parin viikon tiskit odottamassa ja samoiten imuri oli siivouskomerossa käyttämättömänä. Itku ei ollut kaukana koska olin melko väsynyt työputken vuoksi, ja sitten pitäisi alkaa siivoamaan.

Tulin siis alkuviikosta ja aloin sen illan aikana keittötä siivoilemaan. Avokki sitten tuli sanomaan että vielä jaksat alkaa touhuamaan vaikka kotiin tulit vasta. Sanoin siihen väliin, että voitko olla ensi kerralla niin kiltti että siivoaisit ennen kuin tulen, ainakin tiskit jos tiskaisi. Vastaus oli "meinasin ensin että olisin tiskannut ja imuroinnut ennen kuin tulet mutta.... en sitten jaksanut". Sulla on pari viikkoa ollut aikaa siivota niin mitä ihmettä!!!

Olen näiden päivien aikana aina pikkuhiljaa siivoillut, koska asioita on ollut juostavana tai sitten en ole yksinkertaisesti jaksanut itsekään tehdä mitään. Ja ei, toiselta ei ole apua herunut. Kaikenlisäksi yksi päivä kun ruokaa tilattiin kotiin että jäisi enempi aikaa siivota ettei tarvitse kattiloiden ääressä hääriä, niin ruoan jälkeen tuli virke "en tee sitten tänään enää yhtään mitään". Ai..? Minäkö joudun kaiken tekemään?
Olen sellainen persoona että ahdistun jos kämppä on kuin sikala ja vastaavasti mieheäni ei haittaa sotku.

Aaah olipa ihana päästä purkamaan ajatuksia. Onko mahdollista vertaistukea?
Tämä ei siis ollut ensimmäinen kerta kun mies ei ole kotona tehnyt niitä asioita joita olen ihan lapulle kirjoittanut, jos olen joutunut työmatkalle, mutta ne ovatkin olleet pieniä juttuja tähän verrattuna (ja olen ollut max 4 päivää poissa eli sotkua ei ole pahemmin ehtinyt kertyä).

//Tarkennus vielä että kyllä mies osaa auttaa kotitöissä jos pyydän, mutta tämä oma-aloitteinen toiminta siivouksen suhteen on hänelle helkkarin hankalaa ja tästä on monet kerrat tapeltu.