sublimaatio1.7.2018 17:35
1/3
seksuaalinen suuntautuminen

Siitä asti ku oon alkanu liikkuu piireissä, jossa suurin osa kuuluu johonki seksuaalivähemmistöön, oon luonnollisesti itekki alkanu kyseenalaistaa mun seksuaalista suuntautumista. Periaatteessa oon melkeempä aina ajatellu itteäni heterona, vaikka mun käsitys seksuaalisuudesta onki sen verran joustava, että uskon suurimman osan olevan pohjimmiltaan bi-/panseksuaaleja, jotka ei vaan kulttuuristen normien takia koskaan tajuu pitävänsä myös muiden sukupuolien edustajista kuin niistä vastakkaisten.

Tää ajatus sit johti siihen oivallukseen, että todennäkösesti mäki oon vaan ylenkatsonu mun "ihastuksia" tms. tyttöjä kohtaan, ajatellen et mä vaan kunnioitan niitä ja pidän niistä ystävinä ja ihmisinä ilman mitään seksuaalis-romanttista tykästymistä. Toisaalta taas jos vähänki on jotain kiinnostusta poikaa kohtaan, sen helposti tulkitsee ihastumiseks, vaikka saattaski yhtä hyvin vaan olla ihan platonista ystävällismielistä kiinnostumista. Lähiaikoina oon myös ehkä alkanu tunnistaa pientä ihastumiskiinnostumista naispuolisia hekilöitä kohtaan, ja oon ennenki ollut ihastuntu ittensä esimerkiksi muunsukupuoliseksi kokevaan henkilöön.

Oon jo jonkun aikaa ollu sitä mieltä, että koska nään seksuaalisuuden niin joustavana ja muuttuvana asiana, mun on turha lähtee luokittelee itteeni mihinkään ryhmään, enkä myöskään oo nähny sille mitään tarvetta. Nyt sit kuitenki ekaa kertaa prideillä tunsin oloni jotenki vähän ulkopuoliseksi, ku monilla kavereilla oli kaikenlaisia omaa suuntautumistaan ilmasevia asusteita, ja mulla itellä ei tietenkään mitään. Jotenki vaikka en haluis lokeroitua mihinkään, mitä en täysin koe omakseni, ei myöskään tuntunu oikeelta olla ihan ilman mitään näitä seksuaalisen suuntautumisen "tunnuksia", koska tuntu siltä, että ilman niitä kaikki näkee mut vaan heterona, mitä en myöskään enää oikeen koe olevani. Olin niin varma, että haluun olla kuulumatta mihinkään, ja nyt tuntuu että ehkä sittenki haluisin kuuluu johonki, mut ettei mulle vaan oo mitään oikeeta ryhmää. Toisaalta pelkään myös, että tää on vaan joku "vaihe", ja myös sen takii tuntus nyt väärältä sanoo kaikille et oon joku bi/pan/emt.Haluisin kuulla teijän omia kokemuksia ja oivalluksia seksuaaliseen suuntautumiseen sun muuhun liittyen. Jos ootte jaksanu lukee ton mun pitkän ja sekavan alotuksen ja teillä on siihen jotain kommentoitavaa, sekin ois hienoa. Kertokaa myös, jos teillä on ollu itellänne vastaavanlainen vaihe.