B_Boss9.5.2017 10:12
1/18
"Sanoisi edes suoraan ettei kiinnosta"

Miksi tuntuu pahalta, kun joku alkaa ignooraamaan, eikä sano suoraan ettei kiinnosta?

Ajattele itsesi tämän toisen ihmisen asemaan. Jos hän on hyvännäköinen ja suosittu, hän todennäköisesti saa muiltakin jatkuvasti viestejä. Ei hän jaksa tai ehdi vastaamaan kaikille. Entä jos hän on aivan uupunut jatkuviin viesteihin ties keneltä?

Toiseksi hän ei ehkä halua loukata. On hänelle helpompaa olla aiheuttamatta negatiivista oloa puolin ja toisin, jos hän vaan jättää vastaamatta. Toinen voi sitten ottaa vinkistä vaarin tai sitten ei.

Jos piinaat häntä jatkuvasti viesteillä, eikä hän vastaa... miksi haluat vielä lisäksi kuulla ettei toinen ole kiinnostunut? Eikö se näy jo aika selvästi muutenkin? Haluatko satuttaa itseäsi lisää?

Entä jos toinen lopulta vittuuntuu jo niin pahasti, että vihdoin sanoo, ettei kiinnosta? Tuleeko parempi olo? Ei ole, vaan torjuminen aiheuttaa vielä huonomman olon. Eikö olisi ollut parempi olo aiemmin, kun olisit vaan jättänyt kyseisen ihmisen rauhaan? Jo silloin kun vastausta viestiisi ei tullut. Silloin ihminen olisi voinut vielä kunnioittaa sinua, kun olisi huomannut, että sinulla on muutakin elämää.

Tuo, että odottaa toisen sanovan ihan suoraan jos ei kiinnosta, on liian takertuvaa käytöstä. Ei kenelläkään ole velvollisuutta tehdä mitään, ei edes sinun tunteidesi takia. Vaikka se kuinka helpottaisi oloasi.