VISKIHÄRKÄ13.7.2017 18:57
1/10
Poikaystävä ja riippuvuus (MIELIPITEENNE & APUA?!)

Joo tää poistuu varmaan taas kohta, oon ennenkin tehny aiheesta tänne keskustelun mutta en saanut siitä oikeen mitään irti kun se poistettiin.

Homman laita on siis se, että mun poikaystävä polttaa pilveä aika usein. Oon tehnyt sille täysin selväksi että en halua kattella sitä kun se on pilvessä koska 1. se haju on ihan hirvittävä, mulla nousee kirjaimellisesti niskakarvat pystyyn siitä 2. Mua ahdistaa ihan suunnattomasti se, että pilvessä oleva henkilö ei oo sillain tietyllä tavalla täysin läsnä 3. Mulle tulee sellanen fiilis aina kun se polttelee, et olisin siitä ihmisestä vastuussa jos oon itse selvinpäin. Oon nyt ainakin väliaikaisesti ratkaissut asian sillä, että polttelen sen kanssa. Ennen kun alatte ivaamaan, niin periaatteessa siis sama asia ku alkoholin kanssa: kukaan ei jaksa kattella kännisiä ihmisiä ellei oo itekin juonut.

Oon kuitenkin antanu suostumukseni esim. bileissä poltteluun, koska se on sellanen "special occasion". Mun ymmärrys ei kuitenkaan riitä siihen, että arkisin pitää poltella ja tällä jätkällähän se on nykyään juurikin sitä. Se on alkanu poltteleen vasta n. 1-2kk sitten selvästi useemmin, ennen sitä se ei ollu mulle mikään ongelma. Ollaan oltu yhessä n. 10kk jos sillä nyt on tässä mitään merkitystä. Mikä mun mielestä on myös jokseenkin hassua on se, että se on sanonut mulle ettei tykkää siitä että mä polttelisin kauheesti? :DD Eikö se oo aika ristiriitasta? Se myös sano että lopettaa ton polttelun loppukesään mennessä ja että se on sille sellanen "kesäjuttu".

Kuitenkin mua pelottaa, että mitä jos se onkin sille riippuvuus eikä se pysty lopettaan sitä. Sen perusteella aattelen näin, koska se on mulle pari kertaa ihan päin naamaa valehdellu polttelusta. Esimerkiks just sellasia on ollu et se on tullu esim kaupasta ja haissu helvetisti pilveltä tai just käyny "tupakalla" ja kannabis on haissu ihan selvästi, ja sit se on kieltäny sen et se olis poltellu, kunnes jankkaan ja jankkaan ja sit se myöntää sen. Se sen myöntäminenkin on sellasta "no joo, mut kaveri halus ottaa parit hatsit että se saa illalla nukuttua ku sillä on stressiä" (tohon olin vaan että miten se suhun vaikuttaa, miksi sun pitää poltella jos kaveri haluaa poltella?), tai sitten että "No ei siinä ees ollu niin paljoa et se vaikuttais oikeen" (mitä järkeä on poltella jos se ei 'vaikuttais oikeen ees'? Eikö se polttelun juju oo just se että tarkotus on tulla pilveen?:DD).

Poikaystävällä on itsellään ollu aika paljon stressiä ja sillä just tutkitaan että olisko sillä ADD tai ADHD, ja se on sanonu nimenomaan pilvenpolton rauhottavan sitä ja sanonut että se polttelee lähinnä siks että vois rentoutua ja ei tarvis olla koko ajan stressaantunut. Periaatteessa ymmärrän, mutta eikö vois keksiä mitään muuta keinoa lievittää sitä stressiä tai jotain muuta keinoa rauhottua? Mitä mieltä te ootte?

Ennen kun kukaan alkaa heittään edes läpällä sitä "hahaha jätä se, paska tyyppi"-korttia, niin mun on pakko mainita että mä en halua kuitenkaan tästä ihmisestä eroon. Oon vaikka kuinka paljon ennen tätä meidän suhdetta treffaillu ja tapaillu ihmisiä, mutta tällasta ihmistä en oo koskaan ennen tavannu ja haluan pitää siitä kaikin voimin kiinni. Tää ihminen on saanu mut ajattelemaan asioita mitä en oo ennen edes ajatellu ja muutenkin se on tätä vikaa lukuunottamatta maailman paras poikaystävä (huomioi mut, mun mielipiteet & tarpeet, osaa tehdä kompromisseja, jne jne). En tosiaankaan halua että niin helvetin hyvä seurustelusuhde kaatuis johonkin tällaseen...

Haluaisin vaan teiltä vinkkejä, että kuinka mun pitäis keskustella tästä poikaystävän kanssa, koska oon yrittäny järkevää keskustelua sekä sanomalla siitä sille vihaisesti/ osoittanu olevani selvästi pettynyt mutta se ei oo auttanut. Mitä mun kannattais tehdä?