Poistunut demittäjä25.4.2017 5:34
1/18
Pikkuveli sairaana, miten käsitellä asiaa?

En nyt kerro tarkemmin mikä sairaus on kyseessä, koska en yritä täällä salata kuka olen, eikä veli välttämättä pitäisi jos joku tunnistaisi mun kautta hänet. Joka tapauksessa kyseessä on (varsinkin nuorilla, veljeni on 16-vuotias) äärimmäisen harvinainen sairaus joka hoitamattomana voi olla hyvinkin vakava ja jopa hengenvaarallinen, ainoa hoitokeino on leikkaus joka todennäköisesti tehdään tähystyksenä.

Julkinen terveydenhuolto sekoili (eipä se ainakaan meidän perheessä ole koskaan hoitanut hommiaan, tullut ainakin viitisentoista väärindiagnosointia parissakymmenessä vuodessa jne.) ja vasta yksityisellä saatiin selville mikä oikeasti on vikana. Julkinen olisi tutkinut asiaa tarkemmin vasta kuukauden päästä, kun tällä hetkellä aikaa ei saisi kulua enää yhtään enempää.

Samaan aikaan mulla on itselläni taas pahenemisvaihe omissa mielenterveysongelmissa. Oon todella läheinen veljen kanssa ja hänen kuolemansa on ollut pahin pelkoni siitä asti kun veli syntyi. Ja vaikka tässä nyt ei ollakaan kuolemassa (tai ainakin se olisi hyvin epätodennäköistä) en voi estää itseäni pelkäämästä ja ahdistumasta. Lisäksi pitäisi yrittää keskittyä omiin lääkärintutkimuksiin, varata magneettikuvaus ja muuta.

En oikeen tiedä miten käsitellä veljen sairautta omassa päässäni ja sen kautta en oikeen tiedä miten puhua siitä hänelle. Äiti varmasti hössöttää jo ihan tarpeeksi enkä tahdo sitten itekin olla siinä helisemässä. Ehkä pitäisi vaan olla alottamatta keskustelua asiasta ja puhua vaan jos veli itse tahtoo.
En edes enää tiedä mitä haen tällä keskustelulla, ehkä oli vaan pakko päästä purkamaan :|