peggy934.7.2017 23:11
1/5
Ottaisinko yhteyttä ex(?)-ystävään?

Varotan, tästä tulee ihan sairaan pitkä stoori, oikeesti :D Eli mä ja Tiina (nimi muutettu) oltiin hyviä ystäviä noin 8-9 vuotta. Yleensä en oikeestaan ikinä riitele mun ystävien kanssa, mutta Tiinan kanssa meille tuli välillä riitoja ja draamoja, koska Tiina oli sellanen luonne, joka oli hieman dramatisoiva ja suuttui toisinaan melko herkästi ja mielestäni syyttä suottakin. Parin päivän sisään aina selvitettiin kuitenkin asiat ja jatkettiin ystävinä ihan kuten aiemmin. Toi oli aina huono ja ärsyttävä puoli Tiinassa, mutta kukaan ei oo täydellinen tietenkään, joten hyväksyin sen. Muuten meillä oli hauskaa yhdessä, pystyttiin luottamaan toisiimme, oltiin tosi samanhenkisiä ja meidän oli helppo puhua kaikista vaikeistakin asioista, meidän välinen ymmärrys oli poikkeuksellisen hyvä.

Sitten tuli päivä, jolloin Tiina kysyi mua kaasokseen. Olin sitä vähän pelännytkin, koska mä en halunnu siihen virkaan henk.koht.syistä ja mietin miten voisin loukkaamatta kieltäytyä. Juteltiin asiasta pitkään ja sovittiin, että en oo kaaso, mutta tottakai tsemppinä ja apuna mahdollisuuksien mukaan. Oletin ja ymmärsin, että asia fine. Hengailtiin sen jälkeen normaalisti ja käytiin hääpukukin valitsemassa, koska halus just mut mukaan siihen kaasojensa sijasta, koska oltiin toistemme luottomakutuomarit. Yhtäkkiä kuitenkin huomasin, että etääntyminen alkoi. Ei enää oma-aloitteisia viestejä, puheluita eikä tapaamisehdotuksia. Pistin sen hääkiireiden ja muiden kiireiden piikkiin, joita tiesin olevan. Nähtiin kerran, Tiina ei tuntunu olevan samanlainen kun ennen jotenkin, en osaa selittää miks. Ja taas jatku se yhteydenpidottomuus. Päätin kysyä suoraa whatsapissa onko jokin vialla, ei kuulemma ollu. Aikaa kului näin yli puoli vuotta, pidettiin yhteyttä vaan sillon jos mä alotin keskustelun ja nähtiin vaan pari hassua kertaa, aina oli muka joku este. Koskaan ei Tiina ilmaissu kuitenkaan suoraa, että olis vihainen tai loukkaantunu mulle jostakin.

Sitten olikin häiden aika. Tiina ei ollu puhunu mulle viesteillä viikkoon, ei siis ollu vastannu enää ollenkaan. Tuntu oudolta ja mietin halutaanko mua edes sinne häihin vai mitä ihmettä. Päätin kuitenkin, että hitto mähän menen mun rakkaan ystävän isoon päivään mukaan, hän on mulle niin tärkeä. Ajattelin, että sanokoon sitten suoraan jos en oo tervetullu niin lähden pois. Häät meni kuitenkin ihan ok, ei siellä tietenkään paljon ehditty hengailla, mutta se mitä kohdattiin meni ihan hyvin ja Tiina oli mulle ihan normaali, hymyili, jutteli, halaili jne. Häiden ja häämatkan jälkeen kysyin viestillä miten siellä meni, hän vastas taas, vaikkei sillon ennen häitä ollu vastannu mihinkään. Pyysi myös käymään päivänä x aikaan x katselemaan hääkuvia ja häävideoita ja fiilistelemään niitä. Lupasin mennä ja sen jälkeen kerran viestiteltiinkin jotain perusjuttuja. Edellisenä iltana jouduin sitten perumaan ton sovitun jutun, jonka jälkeen katkesi meidän ystävyys. Ensin Tiina oli taas vastailematta ja sitten kun lopulta vastasi parin viikon päästä niin sanoi, ettei jaksa enää jatkaa ystävyyttä, jossa hänelle niin tärkeistä asioista ei välitetä - viitaten siis häihinsä. Siinä tuli viestien lomassa selväks, että jo se kaasojuttu oli kuitenkin sitten ollu ongelma ja senkin jälkeen esim.toi peruutus osoitti kuulemma, ettei mua kiinnostanu hänen häänsä pätkääkään. Olin hämmentyny ja yritin sovitella, mutta ei auttanu ja sitten mulla loppu kärsivällisyys, koska ärsytti älyttömästi tollanen ettei voinu sanoo ihan alunperin suoraa ja puhua asioita läpi. Päätin antaa olla, jos on valmis luopumaan kaikesta mitä meillä melkein 9 vuoden ystävyyden aikana oli muodustunu ja jos oikeesti ei oo muka huomannu kaikesta saamastaan tuesta ja muusta, että välitän aidosti.

Nyt tosta on noin vuosi eikä oo oltu tekemisissä, kunnes eilen törmättiin ruokakaupassa. On törmätty kahdesti ennenkin kaupungilla, eka kerralla esitti selkeesti ettei muka huomannu mua, toisella moikattiin ohimennen. Nyt moikkasin taas ja hän vastas, tuli sen jälkeen lähemmäs ja heitti "ai taas ostat noita sipsejä, noi on kyllä niin parhaita". Olin sillein haha jep, nää ja american dippi tulee oleen mun terveellinen iltapalani ja hän sitten naureskeli ja alkoi selittää kesälomastaan, kyselemään mun kesälomasta yms. Kertoi kyls raskaudestaan, jonka toki jo huomasinkin nähdessäni hänet. Juteltiin hetki, kunnes Tiinan mies tuli siihen jätskien kanssa ja heidän piti lähtee kiireesti kotia kohti. Se oli vähän hämmentävä juttutuokio, mutta siitä lähtien oon miettiny pitäiskö mun ottaa yhteyttä Tiinaan. Kaikesta huolimatta mun on ikävä sitä ihmistä ja meidän ystävyyttä. Silti mua tietyllö tavalla vähän edelleen ärsyttää ja yks mun toinen ystävä on sanonu aiemmin, että Tiinan käytös ei ollu ystävän käytöstä ja ansaitsen parempaa. Mitä mieltä te ootte? Miten te toimisitte? Ja mitä ihmettä oli/on tollanen ailahteleva käytös? Olis ees tasasesti ollu kokoajan oudon ja etäisen olonen, mutta ei...En vaan tajua :o

(Jos luit tänne asti, oot hemmetin mahtava! :-D)