Sweetsalt27.6.2018 13:32
1/7
Onko narsistisia piirteitä omaavan henkilön menettäminen niin kauheata?

Mulla on yks kaveri. Tutustuttiin 4 vuotta sitten ja alettiin kavereiks heti. Olin sillon todella ujo ja mun itsetunto ei ollu kohillaan ollenkaan (ei se kyllä oo vieäkään mut parempi kuitenkin). Tästä kaverista tuli tosi tärkee mulle ja tein aina kaiken mitä se pyys. Se myös puolusti mua jos joku kiusas. Tää kaveri on tosi voimakastahtonen ja tosi vahvat mielipiteet (aikuisten kanssa se mielistelee). Eikä se kaveeraa kaikkien kans, se valitsee kaverit tosi tarkkaan ja siks sillä ei ookkaan monta läheistä (tuttuja sitäkin enemmän kuitenki). Nyt viime aikoina oon kuitenki alkanut miettiin, et käyttääkö se mua vaan hyväks. Se aina lyttää mua ja mun itsetuntoa, aina sanoo, että minä teen väärin (hänessä ei oo virheitä), se on saanut mut eroamaan mun poikaystävästä (jälkikäteen mietein, et ei oikeesti ollu syytä edes erota, mut erosin, koska tää kaveri uskotteli, että poika ei välitä musta ja uskoin). Tää kaveri on saanut mun ja toisten mun kavereiden välit tulehtumaan ja tuntuu, et se aina nauttii siitä, ku saa draamaa ympärille. Tää kaveri aina sanoo, jos toinen on sanonut jotain ilkeetä tai ikävää (ja vaikka ois oikeesti sanonut neutraalisti, kaveri vääntää sen ilkeään sävyyn, todistettu on) ja joskus tuntuu, et kaveri keksii keksimälä jotain, mitä toinen ois sanonu.

Monesti myös saan miettiä etukäteen, et mitähän ens viikolla teen väärin, ku kaveri taas suuttuu mulle. Tälläkin hetkellä se on suuttunu mulle aivan naurettavasta syystä (mun ois pitäny mennä niille, vaikka olin sopinu äitin kans) eikä se vastaa viesteihin. Me on riidelty monet kerrat ja kerran riitelyn aikana ehotin jäähyä (et ei olla yhteyksissä, mut ei riidoissakaan ja moikataan, jos nähdään vahingossa). Oisin todella halunnu jäähyn, mut kaveri sai mut kuitenki jotenki perumaan mun pyynnön.

Alusta asti oon kaivannu aina sen mielipiteet kaikkeen ja tuntuu, et haluan, et se vaan hyväksyis mut ja olis mun kaveri, se on tärkee mulle, mut nyt oon alkanu havahtumaan siihen miten se oikeesti kohtelee mua. Asutaan samassa kaupungissa ja piirit on pienet ja pelkään, et se alkaa jauhaan musta paskaa, jos laitan välit poikki tai edes annan välien viilentyä itsestään. Se on aina uhkaillu mulle tekevänsä yhen toisen kaverin elämästä paskaa yhellä tekstarilla, jos se vaan haluaa tai jos toisen kaverin käytös ei muutu.

Se oon aina minä, joka matelee sen riidan aloitusten ja sen vääryyksien jälkeen takasin. Tai jos kysyn siltä, et onko se suuttunu, nii tosi monesti on vastaus, et jaa, ookko sit tehny jotain, et pitäis olla tai jotain ympäripyöreetä, et kaikki pistää omat asiat tärkeysjärjestykseen <333. Onko oikeesti kauheeta, jos menettäisinki sen? Tai ku pelkään, et menetän ne loputki kaverit, mitä mulla on(johtuen tän kaverin draamailuista).

Kiitti jos jaksoit lukea. Ja sanoin narsistisia piirteitä otsikossa, koska en oo mikään lääkäri mut katoin dignooseja, nii narsistin piirteet monet (mut ei kaikki) sopii siihen tosi hyvin.