nimimerkki123457.7.2017 9:32
1/1
Ongelmallinen sisarussuhde :( kokemuksia?

Minulla on pari vuotta nuoremmat sisko ja veli ja ollaan kaikki siis jo täysi-ikäisiä nuoria aikuisia. Veljeni on 18 ja sisko 20. Minulla on ollut jo vuosia aika ongelmallinen suhde siskooni enkä oikein tiedä mistä se johtuu tai mitä voisin asialle tehdä?
Meillä on perheessä ja suvussa esimerkiksi serkkujen kesken aina ollut hyvät läheiset välit ja nähdään usein ja vietetään aikaa yhdessä vähän kuin kaveriporukalla. Ainut poikkeus tässä on minä ja siskoni. Siskoni pitää usein juhlia kotonaan tai illanistujaisia eikä hän koskaan kutsu minua juhliinsa. Veljemme kutsuu sekä serkkumme. Kuulen yleensä juhlista kun ne ovat jo olleet ja on monesti kysynyt siskoltani miksei pyytänyt minua. Vastaus on ollut aina ettei ajatellut että minua kiinnostaa tai ei vaan tullut ajatelleeksi tai että illanistujaisrt oli päähänpisto ja veljenikin vaan sattui paikalle.
Viimevuonna oli sisarusten kesken puhetta Linnanmäelle lähdöstä yhdessä ja se ajatus jätettiin ilmaan odottamaan päivämäärää joka sopisi lähinnä siskolleni joka oli kesätöissä.
Kuulin myöhemmin kesällä veljeltäni että siskoni oli kutsunut hänet mukaan linnanmäen reissulle yhdessä siskon kaverin kanssa. Minulle ei oltu kerrottu mitään ja tuntui että kaikki olivat varoneet kertomasta mitään Linnanmäenmatkasta ennenkuin se oltiin tehty.
Kun siskoni täytti 20v hän piti sukulaisille kahvit joihin kutsui minutkin. Illalla sisko lähti kavereidensa ja kaikkien sukumme nuorten aikuisten serkkujen ja veljemme kanssa ensin keilaamaan ja sitten baariin. Minua hän ei pyytänyt mukaan ja sain näistäkin tietää vasta kun Facebookkiin ilmestyi siskon laittamia kuvia. Kun yksinasuva isämme pääsi selkäleikkauksesta sairaalasta siskoni päätti järjestää isälle yllätyksen ja osti herkkuja ja leffoja ja grillattavia ja pyysi veljen mukaan ja menivät isän luo herkkujen kanssa. Kuulin asiasta isältäni seuraavana päivänä että siskoni oli tällaiden järjestänyt ja pyytänyt veljeämme sinne mukaan.

Olen keskustellut asiasta siskoni ja veljenikin kanssa. Veljeni ei kauheasti ole halunnut ottaa kantaa asiaan ja sanonut vain että siskomme hänet aina pyytää illanistujaisiin ja mukaan hauskanpitoon ja tottakai hän lähtee eikä hänellä ei minua ole tarve olla kutsumatta mutta ei hän itse niitä juhlia ja tekemisiä järjestä että siskoni on se joka häntä itse aina pyytää mukaan.
Siskoni kanssa asiasta ei voi keskustella. Hän hermostuu ja yleensä hyökkää minua vain vastaan sanoen että miksi itken jos joskus minua ei pyydetä jonnekin että oletanko että minut on pyydettävä aina jokapaikkaan mukaan ja hän sanoo ettei jaksa asiasta keskustella. Totuus on ettei siskoni ole kertaakaan kutsunut minua illanistujaisiin tai vastaaviin koko elämäni aikana. Asiasta on puhuttu niin monet kerrat eikä se koskaan ole muuttanut mitään vaikka kuinka nätisti olen kertonut että haluaisin vain että me sisarukset voitaisiin kolmisin yhdessä välillä tehdä jotain tai olisin iloinen jos joskus saisin kutsun johonkin.