sateenkaaari25.4.2018 10:42
1/10
Olenko aseksuaali?

Oon aina ollut vähän hämmentynyt omasta seksuaalisuudestani, ja joku vuosi sitten luin täältä Demistä keskustelun, joka avasi silmäni ja tajusin olevani aseksuaali. Nyt kuitenkin luin tota aseksuaali-Tinder-keskustelua ja hämmennyin uudestaan.

En siis tunne seksuaalista vetoa kehenkään. Mikään ulkonäkö, luonteenpiirre tai tekeminen ei ole musta seksikästä. Toki muut ihmiset on musta hyvännäköisiä ja mukavia, mutta upean alastoman vartalon näkeminen, hyvä huumorintaju tai puiden hakkaaminen ei saa mua haluamaan seksiä.

Kuitenkin haluan seksiä. Libidoni on aika matala, mutta muakin panettaa aina välillä. Kiihotun seksin (lähinnä erilaisten asentojen) ajattelemisesta, seksinovelleista, pornosta, itse seksistä/esileikistä.

Oon seurustellut pitkään poikaystäväni kanssa, mutta ei hänkään ole minusta seksikäs. Haluan seksiä hänen kanssaan, koska tykkään seksistä ja se tuntuu hyvältä. Hän haluaisi enemmän seksiä kuin minä, mutta olemme sopeutuneet. Jos häntä ei olisi, voisin ihan hyvin nähdä seurustelevani myös naisen kanssa, koska en tunne vetoa kenenkään vartaloon. Romanttinen kyllä olen, kun haluan seurustella.

Koenkin olevani melko "normaali", kun seurustelen ja haluan seksiä kumppanini kanssa. Kuitenkin tajusin vasta viime vuosina, että kun muut sanovat että jokin asia vaikka ulkonäössä on seksikäs, niin heille se on, se miellyttää heitä niin että he haluavat seksiä sen ihmisen kanssa. Luulin aina ennen, että kaikki muutkin vain sanovat niin, vaikka oikeasti mikään asia toisessa ei saa haluja heräämään. Se olinkin vain minä.

Mä ymmärsin, että se on aseksuaalin määritelmä: ei tunne seksuaalista vetoa kehenkään, ei samaan tai eri sukupuoleen. Kuitenkin kai aseksuaalikin voi tykätä seksistä ja harrastaa sitä, jos on jonkin tasoinen libido. Toisilla aseksuaaleilla sekin on olematon, eikä halua harrastaa seksiä ollenkaan, samoin kuin vaikka heterolla voi olla hyvin matala libido, mutta heillä seksuaalinen kiinnostus kohdistuu nimenomaan vastakkaiseen sukupuoleen. Sitten voi olla myös aromanttinen, eikä halua edes seurustelusuhteen läheisyyttä, hellyyttä ja yhdessäoloa.

Onko asia näin vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?