mysteerinen21.4.2017 8:43
1/6
Miten päästä eroon negatiivisesta ajattelusta?

Olen perusluonteeltani kovin negatiivinen ihminen. Pessimisi ei pety kuvastaa niin mua. Nään usein ihmisissä (myös itsessäni) paljon huonoja puolia, aina on jotakin pahaa sanottavaa jostakin. Koko elämäni, reilu kakskyt vuotta, mulla on ollut sellainen tapa, että kun tapahtuu jotakin ikävää, puran sen raivokkaasti. Eli kun itse tilanne tapahtuu, joku asia ärsyttää mua (vaikkei asia/ihmisen sanomiset tai tekemiset liittyis välttämättä aina edes muhun), en puutu tilanteeseen tai sano siitä mitään silloin. Mutta kun tulen kotiin, niin alan kertomaan tästä tilanteesta/ihmisestä, joka mua on aikaisemmin ärsyttänyt. Ja kun kerron siitä, mua alkaa ärsyttämään ja äänensävy muuttuu, musta tulee vihainen, nimittelen tarinani henkilöitä kovin sanoin. Sitten se kiukku jää päälle, vaikka tarina olisi jo ohi.

Haluaisin oppia kertomaan näistä ärsyttävistä asioista neutraalisti, ''se ärsytti mua tänään tästä syystä'' ja that's it. Mut aina se menee tohon raivokerrontaan. Haluaisin oppia positiivisemmaksi, iloisemmaksi ihmiseksi. Mutta miten? Tuntuu vaikealta ja kuvittelen, että negatiivisuus on luonteenpiirteeni. Toisaalta haluan uskoa, että ihminen on niin fiksu että pystyy kehittymään ja muuttumaan itseään oppimalla uusia käyttäytymismalleja.

Joten auttakaa mua, onko olemassa jotakin positiivisuuskursseja vai mitä? Terapiaa? En tiedä, tuntuu etten pysty vain päättämään että hei nyt muutan ajattelutapaani, vaan olen niin jämähtänyt siihen, että tarvitsisin apua siitä eroon pääsemiseksi.