Diidadam12.5.2018 18:43
1/16
Miten eroon huonosta ensivaikutelmasta? (avautuminen)

Ollaan seurusteltu Tomin kanssa kolme vuotta ja asutaan yhdessä. Meillä on ihan käytännöllisesti toimiva suhde ja kun meillä menee hyvin niin meillä kanssa menee hyvin ja olen ainaki ite onnellinen. Mutta me riidellään aika paljon ja nää riidat syntyy usein tästä mun iänikuisesta mustasukkaisuudesta.

Oon tutkiskellut itseäni ja koittanut selvittää ja ratkoa miten mä pääsisin näistä mun ajatuksista eroon mut kun tuntuu et niistä ei vaan voi päästä. Ongelma ei ole mulla siis niinkään se että pelkäisin Tomin pettävän mua ehei, pelkään sitä että hän loukkaa mua jotenkin ja tähän on esimerkki se että hän vaikka katselee jotain naista ihaillen multa salassa. Noinkin pieni asia ja mä olen ihan kyynelissä I know.

Tomi suhteemme alkuaikoina esitti olevansa kiinnostunut jokaisesta naisesta, kommentoi ohimeneviä naisia tai jos näki hyvännäköisen kuvan saattoi siitäkin jotain sanoa tai jäädä tyhmänä tölläämään. Hän myös jutteli enemmän ex säätönsä kanssa kuin minun ja tuntui kun heillä olisi ollut kipinää edelleen. Tuntui että olin korvike, se mitä jäi jäljelle..

Ja niin sanoin että esitti, koska näin hän nykyään väittää, että kaikki oli esitystä jotta saisi minun kiinnostuksen ja hän ei oikeasti ole sellainen ollutkaan??????

Toki mulla on kanssa se hylätyksi tulemisen pelko et hän mut jättäis toisen takia mut tiedän että mun elämä kyllä jatkuis Tomin jälkeenkin ja kaikesta pääsee yli.

Osaan niin fiksusti ajatella asioita ja olla looginen mut tämä kattelu-asia, miksi en vaan voi ajatella että se olisi normaalia eikä toista loukkaavaa?? Tähän on turha kenenkään tulla sanomaan että kaikki miehet katsovat naisia koska se tarkoittaisi sitten sitä että mun pitäis olla ikisinkku, haluan vaan uskoa että semmosta täysuskollisuutta olisi olemassa, että toista ei vain edes kiinnostaisi muut silloin kun seurustelee.
Mä itse olen tällainen.

Tilanne on niin paha että emme voi kunnolla käydä missään tai katsella tv:tä tai elokuvia, ahdistaa Tomin koulunkäynti jne. Suutun jos Tomi puhuu naispuoliselle henkilölle, suutun jos edes vilkaisee...Tiedän että olen sekaisin ja teen väärin mutta se vaan vie jotenkin aina voiton.. Tomi ei käy nykyään enää missään ylimääräisessä ilman mua ja kysyy multa lupaa ja koittaa parhaansa mukaan vältellä naisia. (ahdistaa kirjoittaa tätä kun tiedän jo minkä selkäsaunan teiltä saan)
Tomi tekee käytännössä kaikkensa että luottaisin häneen ja on täysin tossun alla mutta en vaan kerta kaikkiaan pääse siitä ensivaikutelmasta eroon ja ajattelen että hän vain esittää seurassani kun pelkää että suutun..

Sanotaan tähän vielä et mulla on toki aika kehno itsetunto ja oon ollut elämäni aikana paljon kiusaamisen kohteena ja kamppaillut huonommuuden tunteen kanssa. Välillä jos oon tosi laittautunut niin olo on itsevarmempi mutta senkin olon imee ensimmäinen minua ja Tomia vastaan kävelevä hottis. En vain usko että loppupeleissä olisin ketään muuta parempi.


Mua turhaututtaa kun haluan vakavan suhteen ja perheen ja haluan vaan että me molemmat ollaan onnellisia eikä se tule onnistumaan jos tämä ei tästä parane.

Haluan löytää jotain sielunsiskoja sieltä jotka olis ehkä käyny tän saman joskus läpi ja parantunu ajatuksiltaan taikka sitten jotka kamppailee saman asian kanssa niin vertaistukea.
Miten ylipäätään pääsee ensivaikutelmasta eroon tai ns traumoista? Miten ihminen pakotetaan muuttamaan ajatusmaailmaa.
Auttakaa mua