burken29.7.2017 20:09
1/3
Mitä teen tän "kaverin" kanssa?!

Kuulutaan samaan kaveriporukkaan joka on ollu tiivis jo noin viiden vuoden ajan. Ollaan just tämän kaverin kanssa tosi erilaiset; hän tempperamenttinen, äänekäs, suosii tiettyjä ihmisiä, omaa vahvat mielipiteet ja kertoo kyllä ne kovaan ääneen ja minä taas kuuntelijatyyppiä, yritän ottaa huomioon kaikki suosimatta ketään, yritän kuunnella muiden perusteluita niiden mielipiteisiin jnejne.

Nyt kevään aikana meidän välit meni melkein kokonaan koska riideltiin koko ajan. Tää tyyppi ei sietänyt mun tapaa olla vähän hiljaisempi ja sisäänpäin kääntyneempi ja koska jätin hänelle kertomatta yhden asian jonka hän sai tietää sitten toiselta kaverilta tästä edellämainitusta kaveriporukasta. Tarkoituksena ei ollu syrjiä, vaan tuntui omasta mielestä turvalliselta ensin kertoa tälle ja sitten vasta lopulle porukasta.

Tää "kaveri" loukkas aika pahasti sanomalla, että oon ujo paska ja rupes puhumaan musta paskaa näille muille kavereille sekä meidän uusille kavereille ja hänen omille kavereilleen. Eniten mua ärsyttää noi uusille kavereille paskan jauhaminen koska no, sen jälkeen mua ei oo hirveästi kutsuttu mukaan tekemisiin ja muutenkin jos sit oon päätynyt mukaan niin mut jätetään ulkopuolelle ja jos sanon jotain, niin mun päälle puhutaan tosi usein eikä mun mielipidettä oteta huomioon samalla tavalla kuin muitten.
Tää meidän tiivis kaveriporukka on kuunnellu tätä paskanjauhantaa, mut ne ei sinänsä välitä koska ne tietää, etten oikeasti oo sellanen mitä se selittää eikä tää oo oikeastaan vaikuttanu meidän välisiin suhteisiin. Nää muut kaverit on jatkanut tän "kaverin" kanssa hengailua ihan samalla tapaa kuin ennen.

Mut nyt on tullut sellanen tilanne, että itseäni vaan ärsyttää toi ihminen niin paljon ja mulle tulee vaan paska olo kun se esim. sivuuttaa mun jutut keskustelussa ja lyttää mun ideat täysin. En mielellään haluaisi olla missään tekemisissä, tai en ainakaan niin paljon kuin ennen. Tää on tosin mahdotonta koska siinä tapauksessa en vois olla mukana melkein missään yhteisissä tapahtumissa mitä tehdään tän porukan kanssa.
Oon sanonu sille riitelyn aikana, et mulle ihan fine et ei olla enää kavereita (enkä mä tosiaan enää luokittele sitä mun kaveriksi) ja että sen sanomiset on satuttanu mua ja siksi mua ei kiinnosta olla sen kaveri enää, mut kun pelkästään sen seura saa mut ihan paskaksi ja se, että nää muut kaverit käyttäytyy sitä kohtaan ihan normaalisti vaikka se on puhunu musta, niitten toisesta hyvästä kaverista, paskaa niille.

Onko kellään ollu edes jotenkin samankaltaista tilannetta tai jotain apuja tähän mun tilanteeseen? Kannattaisko mun vaan suosiolla lempata koko porukka ja etsiä uusia kavereita? Meinaan kyllä tietenkin pitää yhteyttä näihin muihin, mutta esim. eroaisin meidän yhteisestä ryhmächatistä ja hengailisin ryhmässä vähemmän - etenkin jos tää "kaveri" on mukana.