Mikävaan17.6.2017 14:58
1/9
Mitä te tekisitte tässä tilanteessa?

Kaipaisin teidän demujen asiantuntevia mielipiteitä siihen, mitä mun pitäisi nyt tehdä. Yritän selittää homman selkeästi ja mah. lyhyesti, tarkennuksia voi sitten kysyä jos haluaa.

Eli tutustuin alkuvuodesta (netin kautta) yhteen ihanaan jätkään, joka asuu ihan eri paikkakunnalla. Meillä klikkas heti ja juteltiin suunnilleen 24/7, puhuttiin kuulumisista, menneisyydestä, kaikesta turhasta ja suunniteltiin että tavattais.

Sitten homma lähti alamäkeen, ja mä veikkaan sen olleen aika vahvasti mun vika. Oon semmonen ihminen joka alkaa ihastuessaan (kyllä, taisin ihastua) ylianalysoida suunnilleen jokaista sanaa, ja vaikka tää jätkä kertoikin että hänellä oli huono viikko, väsytti ja sen takia vitutti, mä silti aattelin että sen lyhyemmät vastaukset johtu musta. (Tai kuka tietää, ehkä johtukin. Mutta jos mä en laittanu mitään, niin kyllä se jutulle tuli.) Joka tapauksessa ylianalysoinnin seurauksena musta tuli ehkä suorastaan vittumainen ja sitten hermostuin entistä enemmän kun se vastaili vittuiluuni vittuilulla ja siinä sitten aikamme kiukuteltiin, kunnes päätin ottaa itteeni niskasta kiinni ja lopettaa sen lapsekkaan kiukuttelun. Aloin sitten ehkä vähän turhan varottamatta rupattelemaan kaikesta turhasta ihan kuin mitään sanaharkkaa ei olisi ollutkaan, ja jätkän vastaus oli tyly "mua ei oikeestaan kiinnosta".

Noniin. Ylianalysointi lähti uudelleeen raksuttamaan. Näin jälkikäteen ajatellen olisin takuulla saattanut itsekin sanoa niin samassa tilanteessa, mutta silloin se tunnosti kuin tää jätkä olisi ilmoittanut etten minä ollenkaan mitenkään kiinnosta ja voisin vaan olla turpa kiinni. Plus siihen vielä menkat ja niiden tuoma ketutus, niin mähän olin ihan valmis lyömään koko homman paskaksi. Poistin sen siis ihan kaikkialta. Numero, snäppi, facebook... Kaikkialta. Käperryin sit omaan kuoreeni ja vaikka jätkältä alkoikin tulla että "ootsä estäny mut? Miksä oot poistanu mut kaikkialta? Älä viiti, tää on hirveetä kidutusta" niin mä en reagoinu about kahteen päivään siihen mitenkään. Lopulta kuitenkin menkat loppu ja kun pöly oli vähän laskeutunu, vastasin sen viesteihin ja selitin sille että mulla oli paha olo puhuessa hänen kanssaan. Hän ymmärsi sen niin, että mielestäni olisi parempi mikäli emme puhuisi, ja hän ilmoitti jättävänsä mut sitten rauhaan. Keskustelu hyytyi.

Seuraavana päivänä mun kaveri kertoi siskonsa törmänneen tähän jätkään yhellä keskustelupalstalla samana iltana jona mä poistin hänet kaikkialta. Siellä se jätkä oli kyselly tältä mun kaverin siskolta että mitä veikkaat, onko tuo estäny mut (minä siis hänet) ja selittänyt tätä hommaa ja ihmetelly miksi tein niin. Aattelin sit että ehkä se ei halunnukkaa oikeasti lopettaa puhumista, joten menin _ vielä_kerran _ sen jätkän jutulle. Kerroin kuulleeni hänen keskustelupalstaseikkailustaan, mutta jotenkin se jätkä luuli mun olevan vihainen siitä ja mä en ymmärtänyt kunnolla mitä hän selitti siitä hommasta, joten lopulta molemmilla palo taas hermo. Kolme riitaa muutamaan päivään ei luo hyviä pohjia järkevälle keskustelulle, tiedetään. Lopulta keskustelu päättyi siihen että molemmat sanottiin toisillemme tylysti ja sitten mä ignorasin hänet jotta riita ei enää jatkuisi.

Vuorokausi siitä, hän oli läväyttänyt mulle estot.

Noniin, nyt hommasta on yli kaks viikkoa ja jäätävä hiljaisuus vallitsee edelleen. Mä haluisin sopia homman, tai ainakin "päättää" meijän ystävyyden jotenkin järkevämmin. Mitä mieltä te siis ootte? Pitäisikö mun laittaa hälle normiviesti (missään muuallahan ei siis onnistu) jossa selitän homman vähän paremmin kuin mitä riidellessä ja pyytäisin käytöstäni anteensi? Vai jätänkö koko homman sikseen? Miten te tekisitte tässä tilanteessa ja jos oisitte sen jätkän paikalle, niin oisko viesti multa enää ollenkaan hyvä juttu?

Äää, mun pää levii kun kelaan tätä yksin :(