Poistunut demittäjä30.7.2018 14:37
1/11
Mikä tekee aseksuaalisuudesta suuntautumisen?

En halua loukata vaan jos oot eri mieltä niin kerro miksi. Tässä mun argumentit miksen pidä aseksuaalisuutta omana suuntautumisena.

Moni aseksuaali on nuori, alle 20v. Kyse voi olla vaiheesta, seksuaalisuuden heräämättömyydestä. Osalla kokeilu voisi oikeasti tuoda halut esiin. Toki homo voi tietää olevansa sitä kokeilematta heteroseksiä, on kuitenkin vähän eri juttu jättää kaikki seksikokemukset välistä tai sanoa ei ajatukselle että ne voisi kiinnostaa.

Matala libido on normaalia tai seurausta stressistä, mt-ongelmista, lääkkeistä tms. Yleistä nykypäivänä. Jos ei saa seksistä mitään irti, se on ikävää tai kivuliasta, se ei tee henkilöstä aseksuaalia (joskin kaikilla on lupa elää ilman seksiä). Osalla häiriö taustalla tai sattuu vain olemaan sellainen. Mikä tekee siitä suuntautumisen?

Seksin harrastamattomuudesta ei ehkä kärsi. Silti on musta ikävää että yhä useampi sulkee pois sen elämästään aseksuaali-termin takia. Se että asiasta puhutaan suuntautumisena antaa kuvan että sen kuuluu olla kohtuu pysyvä tila. Halut on osalle helppo jättää taka-alalle ja keskittyä muuhun, näin ollen aseksuaali voi pidättyä jatkossakin seksistä eikä ehkä anna uteliaisuuden herätä (vaikka se voisi herätä joskus).

Miten aseksuaalit on LGBT? Sama kuin sanoisi että ateismi kuuluu uskontoihin. Syrjitäänkö aseksuaaleja? Jos ei halua ihmettelyjä miksei harrasta seksiä, sen voi pitää yksityisasiana tai olla loukkaantumatta. Esim. sinkkuus on aika hyväksyttyä muutenkin. Voi seksin harrastamattomuudesta puhua, kertoa että se on ok mutta ei siihen tarvi termiä aseksuaali. Vai tarvitaanko?