rokote15.6.2017 21:46
1/8
Manipuloiva ystävä

Onko täällä muita jotka ovat joutuneet manipuloivan ystävän kohteeksi?


Itse jouduin pari vuotta sitten, silloisen ystäväni toimesta, kun kaveriporukan sisäinen riita lähti käsistä. Kymmenen hengen porukasta kolme riitelivät keskenään 1vs2 asetelmalla, jossa tätä silloista ystävääni vastaan oli kaksi muuta ystävääni. Riita olisi ollut selvitettävissä, jos tämä riidan yksinäisempi osapuoli olisi halunnut, mutta se eskaloitui siihen, että kyseinen henkilö vaihtoi koulua ja paikkakuntaa. Riita tapahtui lukukauden lopussa keväällä.

Kyseisten tapahtumien aikana hän puhui ihmisiä puolelleen, kertoili asioita mitkä paljastuivat myöhemmin perättömiksi. Hän käänsi ihmisiä toista osapuolta vastaan keinolla millä hyvänsä. Jos olit yhteyksissä toisen osapuolen kanssa, silloinen ystäväni laittoi välittömästi välit poikki, koska olit ”selkäänpuukottaja”, joka haluaa aiheuttaa hänelle pelkkää pahaa. Hän vakuutti, että nämä kaksi muuta olivat pilanneet hänen elämänsä täysin ja vieneet kaikki hänen ystävänsä. Olin sinisilmäinen, ja uskoin kaiken mitä hän selitti.

Koulun päättyessä ja kesän edetessä hän oli katkaissut välit kaikkiin muihin kaveriporukan jäseniin, paitsi minuun. Aina kun olin hänen kanssaan kahden, hän kertoi, ettei voisi koskaan elää ilman minua ja tappaisi itsensä, jos kääntäisin hänelle selkäni ja kaveeraisin toisen osapuolen kanssa. Tämän johdosta tunsin suurta syyllisyyttä, enkä uskaltanut olla tekemisissä toisien ystävieni kanssa. Pariin otteeseen olin heidän kanssaan ulkona kesällä, mutta silloin, kun tämä henkilö sai kuulla siitä, puhelimeeni tulvi viestejä siitä, kuinka laitan kaikki muut hänen edelleen, olen huono ystävä ja perään itkunsekaisia ääniviestejä ja puheluita.

Kesä meni kuunnellessa sitä, kuinka väärinymmärretty, kiusattu ja hylätty ihminen hän on, joka ei ole tehnyt koskaan mitään pahaa ja kuinka hänet ”pakotetaan” muuttamaan pois. Alkusyksyllä koulujen alun jälkeen, kun en hylännyt seuraani ja lähtenyt hänen luokseen toiselle paikkakunnalle, mittani tuli täyteen. Laitoin välit poikki ja se oli elämäni paras päätös.

Kun sain välit korjattua muuhun kaveriporukkaan, sain todisteita entisen ystäväni kertomien asioiden perättömyydestä. Olo oli sen jälkeen erittäin hyväksikäytetty ja tyhmä. Entisellä ystävälläni on nykyään uusia kavereita toiselta paikkakunnalta, ja aina nähdessään jonkun meistä tuijottaa ystävineen murhaavasti. Kyseinen asia vaivaa edelleen älyttömästi päätä ja ahdistaa paljon.


Saisiko täältä vertaistukea? :-(