Minävaan0101118.7.2018 19:08
1/1
Lukionne vaihtoppilaat

Onko lukionne mukana vaihto-oppilas toiminnassa? Siirryn nyt 2. vuodelle ja koulussamme on ollut aikanani 3 vaihto-oppilasta: 1 italialainen 1 uusiseelantilainen ja 1 eteläafrikkalainen. Haluaisin kuulla miten vaihto-oppilaat on sopeutunu teidän kouluun ja Suomeen.

Itselläni kävi niin että uusiseelantilainen lähti jo jouluna takaisin kotiin, joten en ehtinyt henkilöön tutustua, muutamaa sananvaihtoa lukuunottamatta. Italialaisen kanssa olimme esimerkiksi samalla liikunnan kurssilla ja näkyi kyllä selvästi sen maan perinteet jalkapallossa ja muutenkin suhtautuminen urheiluun. Myöskään hänen kanssaan ei ihan hirveästi tehty tuttavuutta, koska tavallaan vähän vieroksun englannin käyttämistä, jos internettiä ei oteta lukuun. Netissä käytän englantia päivittäin ja pystyn kommunikoimaan vaivattomasti, mutta todellisessa elämässä tuntuu kaikki sanat unohtuvan ja tavallaan jännitän liikaa.

Nyt sitten tänään tapasin koulumme eteläafrikkalaisen vaihto-oppilaan, jonka kanssa ollaan muutaman kerran rupateltu koulussa jollain kurssilla jostain ihan randomista. Mentiin sitten tän jätkän ja yhden muun frendin kanssa myös uimaan sekä käytiin syömässä ja tutustuttiin hieman enemmän. Tavallaan mua on jääny vähän ärsyttämään etten käyttänyt tilaisuuttani aiemmin hyödyksi ja tutustunut näihin aikaisempiin vaihto-oppilaiseen, koska onhan se nyt siistiä saada kavereita ympäri maailmaa! Tää jätkä on kyllä rento ja toivon että tutustutaan lisää, harvoin sitä kuitenkaan eteläafrikkalaisen kanssa pääsee jutustelemaan.

Huomasin myös että ajattelematta sen enempää sitä englannin puhumista, se myös alkaa sujua. Tietysti itellä tulee välillä joitain virheitä jotka huomaan tekeväni, mutta viesti menee melkein aina perille ja toivon että kehittyisin puhumaan englantia paremmin käyttämällä sitä myös IRL, sillä tää vaihto-oppilas puhuu sitä vähintäänkin kiitettävästi.

On tässä vielä onneks 6kk aikaa tutustua!