mirahelena7.5.2017 23:45
1/3
Lapsettomuus, vertaistukea?

Oon jo kauan miettiny että mitä jos minä olen yksi niistä jotka eivät voi saada lapsia.

Lähisuvussani on lapsettomuutta ja jokapäivä mietin heidän kokemuksia ja reaktiota siihen uutiseen. Olen siis 18v ja en vielä haluaisi lapsia, mutts tulevaisuudessa kyllä. Kyselin tädiltäni millaisia "oireita" hänellä oli ennenkuin lääkäri teki testin ja hän sanoi että kuunautisten kanssa oli ongelmia. Mulla on sama juttu, kuukautiset saattavat tulla jopa kolme kertaa kuussa ja minut on lähetetty verikokeisiinkin tämän takia, tuloksia en kuitenkaan ole uskaltanut katsoa.

Olen myös ollut muutamassa liikenneonnettomuudessa ja urheilutapaturmassa joiden vuoksi mun kroppa on altistunut paljon röntgensäteilylle mikä saattaa heikentää raskaaksi tuloa.

Hävettää myöntää että ehkäisykin on unohtunut aika monesti kumppanin kanssa mutta vieläkään en ole tullut raskaaksi, ei se toki juuri tässä elämän tilanteessa haittaa, mutta todella suurella todennäköisyydellä minun olisi pitänyt jo tulla raskaaksi. Olen myös miettinyt että kun olen viimeistään 23v, lopetan ehkäisyn käytön kokonaan mikäli se on kumppanille ok ja täten suurennan mahdollisuutta tulla raskaaksi. Lapsen saaminen on niin suuri siunaus enkö halua menettää siitä mahdollisuutta.

Olisiko täällä ketään joka on saanut tietää olevansa kykenemätön raskauteen ja minkälainen kokemus koko asian prosessointi ja hyväksyminen oli?