Poistunut demittäjä17.5.2018 10:08
1/6
Kumppani vai perhe?

Kumpaa pidät tärkeämpänä, kumppaniasi vai perhettäsi? Kumppani on toki monelle osa perhettä, mutta tässä tapauksessa tarkoitan perheellä vanhempia ja mahdollisia sisaruksia. Onko sinulla erityistä mielipidettä siitä, kumman pitäisi olla tärkeämpi?

Itselleni on kumppani tärkeämpi. Lasken hänet myös perheenjäsenekseni, sillä asun hänen kanssaan. Tietyltä kantilta katsottuna tärkeysjärjestykseni saattaa olla "väärä". Vanhempani ovat kasvattaneet minut ja he sekä veljeni tulevat luultavasti olemaan aina osa elämääni. Avomiehen kohdalla en taas voi koskaan tietää, milloin tulee ero ja hän poistuu elämästäni lopullisesti.

Tästä huolimatta koen puolisoni silti minulle hieman muuta perhettä tärkeämmäksi. Kumppanini on ihminen, jonka kanssa olen valinnut jakaa elämäni. Vaikka jaan monia asioitani muunkin perheeni kanssa, on kuitenkin asioita, joista haluan pitää heidät poissa. Vanhempiani ja veljeäni en myöskään ole voinut valita. Tällä en tarkoita lainkaan sitä, että haluaisin kuulua johonkin toiseen perheeseen, sillä parempaa perhettä en olisi voinut toivoa, vaan tarkoitan, että jos itse valitsen jakaa jonkun kanssa asunnon, arjen ja vapaa-ajan, niin kyllä tämän ihmisen luulisi olevan minulle tärkeä, jopa tärkein.