zoeke29.3.2018 21:10
1/1
Kuinka voittaa yksinäisyys?

Oon siis nyt useemman kuukauden jo tuntenut itseni tosi yksinäiseksi. Osasyy tähän on varmasti se, että poikaystävä aloitti tammikuussa armeijan eikä luonnollisesti voida nähdä enää niin paljon kuin aiemmin. Suuremmaksi syyksi koen kuitenkin sen, etten kavereita enää nykyisin hirveästi näe.

Silloin kun aloin seurustelemaan, huomasin kuinka yksi ystävistäni vähensi huomattavasti yhteydenpitoa. Yritin aluksi itse pitää häneen yhteyttä, mutta lopulta ei enää hirveästi kiinnostanut kun en mitään vastakaikua saanut. Hän joko jätti vastaamatta viesteihin tai vastasi jollain hymiöllä. Koskaan en oikein saanut tietää mistä hänen käytöksensä johtui. Nähdään nykyään tosi harvoin, yleensä vain yhteisten kavereiden takia. Mutta nyt olen tosin huomannut, että nämä muut kaverit ovat usein porukalla, mutta minua ei kysytä enää mukaan. Saan sitten nähdä somesta kun he viettävät aikaa keskenään. En siis todellakaan tarkoita, että minut tulisi joka kerta pyytää mukaan, mutta olisihan se ihan kiva jos joskus joku haluaisi minuakin nähdä. Olen myös ehdottanut näkemistä, usein kavereilla on jo muita suunnitelmia keskenään. Usein myös tulee sellainen tunne, etten ole tervetullut mukaan jos he jostain suunnitelmista puhuvat. On mulla kuitenkin yksi kaveri, jonka kanssa vietän eniten aikaa, muttei hänkään aina voi mun kanssa olla. Tämän takia haluaisinkin saada uusia kavereita.

Tällä hetkellä olen töissä, mutta en työaikana hirveästi muita ihmisiä näe. Ainoa harrastukseni on salilla käynti. Opiskelemaan olen lähdössä ensi syksynä, ja sieltä uskonkin saavani sitten uusia kavereita. Mutta miten voisin helpottaa tätä yksinäisyyttä nyt? Mistä olisi helpoin saada uusia kavereita, kun ei ole kouluakaan ja olen luonteeltani vähän ujo? Tai kuinka voisin parantaa välejä nykyisiin kavereihin? Ja olen siis täysi-ikäinen.