Kampsu31.3.2018 17:47
1/34
Kihla- ja vihkisormuspohdiskeluja

Sinkun hääkuumetta potiessa aloin miettimään kihla- ja vihkisormuskäytäntöjä. Naimisiinmenneillä naisilla kun näkee sekä pelkän vihkisormuksen käyttämistä että molempien pitämistä yhdessä.

Silloin kun on käytössä yksi sormus, niin onko se yleensä sama kuin kihlasormuskin, vai onko vihkisormukseksi hankittu uusi ja kihlasormus päätynyt muistojen laatikkoon? Varmaan molempia ratkaisuja tehdään, mutta kumpi on demittäjien kokemuksien mukaan suositumpi vaihtoehto ja miten teillä itsellänne mahdollisesti on?

Entä mites sellaisessa tilanteessa, kun kosiessa saatu sormus halutaan myös vihkisormukseksi, niin miten se häiden osalta tapahtuu? Viedäänkö morsiamelta sormus pois häätoimituksen ajaksi vaan jotta sen voi laittaa uudelleen sormeen siinä lopussa? Vai eiks sitä sitten vaan laiteta enää uudelleen sormeen eli et se on siinä paikoillaan häidenkin aikana? Varmaan ihan tyhmä kysymys mut ku en tiedä :D

Itseäni kiehtoisi eniten ajatus yhdestä sormuksesta, joka on siis sama kuin kosiessa mieheltä saatu. Hääkäytännöt tässä tilanteessa vaan hämmentää. Toinen hyvä vaihtoehto itselleni olisi se, että vihkisormus hankittaisiin erikseen ja kihlasormus olisi sen kanssa käytössä esim hääpäivänä, mutta sitten harmittaisi se että rahaa menee "hukkaan" sormukseen, jota ei loppuelämän aikana käytetä kuin yksittäisiä kertoja.

Tässä nyt näitä mun pohdintoja, joihin olisi kiva saada vastauksia, mutta myös muu keskustelu aiheesta sallitaan! :)