garnicht25.6.2018 9:48
1/2
Ketään muita panseksuaaleiksi identifioituvia?

Otsikossahan se kysymys tulikin. :) Eli onko täällä ketään muita, jotka kokee vetoa kaikenlaisiin ihmisiin sukupuoli- ja seksuaalisuusrajoihin katsomatta? Onko se vaikuttanut elämäänne ja ihmissuhteisiinne millään tavalla?

Itse oon aina kokenut olevani "perushetero" cis-nainen. Oon kyllä nuorempana tuntenut romanttista ja toisinaan jopa seksuaalista vetovoimaa muitakin kuin cis-miehiä kohtaan ja eräs pitkäaikaisimmista ihastuksistani on ollut nainen, mutta jotenkin silti heteroksi identifioituminen on tuntunut kaikkein "luontevimmalta" ja ennen kaikkea helpoimmalta ratkaisulta. Myös kaikki seurustelusuhteeni ovat olleet miesten kanssa, mutta ne ovat aika pian kaatuneet molemminpuoliseen kiinnostuksen puutteeseen.

Nyt viimeisen puolen vuoden aikana olen pyrkinyt olemaan rehellisempi itselleni ja havainnut, että tunnen todellisuudessa vetoa hyvin monenlaisiin tyyppeihin. Nuoremmat miehet, vanhemmat miehet, nuoremmat naiset, vanhemmat naiset, maskuliiniset miehet, feminiiniset miehet, maskuliiniset naiset, feminiiniset naiset, transmiehet jne. Sukupuolella tai fyysisillä ominaisuuksilla ei oo juurikaan väliä ihastuksen tunteen kannalta, jos henkilön persoonallisuudessa on jotain kiehtovaa. Veikkaan, et alitajuntaisesti oon tajunnut tän jo aikaa sitten, mut en oo osannut myöntää asiaa itselleni, ehkäpä tiedon puutteen ja erilaisten ennakkoluulojen vuoksi.

Siinäpä meikäläisen stoori. Ois mukava kuulla muiden samanhenkisten tyyppien kokemuksia ja näkemyksiä asiasta. :) En oikein tiiä, kenen muun kanssa puhuisin asiasta, sillä lähipiiriini ei kuulu juuri muita kuin ns. perusheteroita.