Shrin30.5.2017 14:18
1/13
Kaverin huono käytös

Olin siis sopinut miespuolisen kaverini kanssa, että hän tulee vilkaisemaan yhtä vinksallaan olevaa pistorasiaa (kaverini on sähkömies ammatiltaan). Sovittiin, että hän tulee noin klo 16 käymään täällä, juodaan kahvit ja sitten hän vilkaisee pistorasiaa.

Kaveri tuli sovitusti neljän maissa, käveli suoraan kuivaruokakaapilleni, otti leipää ja jääkaapista margariinia, istui ja alkoi syödä. Katselin siinä hiukkasen hämmentyneenä, kun tyyppi lappoi juoksevaa hunajaa leivälleen. Ajattelin, että jospa hänellä nyt tosiaan on kova nälkä, enkä kommentoinut asiaa mitenkään. Keitin kahvit ja kahvitellessamme avauduin kaverilleni huonosta rahatilanteestani (käytettävissäni on odottamattomien terveyskulujen takia vain 5 euroa, jolla pitäisi selvitä perjantai-iltaan asti). Kaverini tokaisi "kyllä sää pärjäät" ja teki toisen voileivän. Purin hammasta ja koetin pitää pääni kylmänä.

Seuraavaksi kaveri käveli uudelleen jääkaapilleni, kurkkasi hyllyllä olevaan kattilaan, joka sisälsi käytännöllisesti katsoen koko asuntoni tämänhetkiset muonavarat ja kysyi, saako maistaa. Siinä kohti sanoin jo melko äkäisesti, että ei saa maistaa ja että jättää jääkaappini rauhaan. Kaveri suutahti, paiskasi jääkaapin oven kiinni, marssi pistorasian luokse, korjasi sen ja poistui asunnostani sanomatta enää sanaakaan.

Kertokaa nyt minulle, onko kaverini käytös teistä ihan ok ja normaalia? Minusta ei, näen punaista, jos joku menee tonkimaan kaappejani ilman lupaani. Ainut, joka niin saa tehdä on pikkusiskoni. Toki jos kaverini olisi oikeasti rahaton ja nälkäkuoleman partaalla, tilanne olisi eri. Silloinkin olisi kiva, että ensin kysyttäisiin onko ok ottaa jotain kaapista.

Raivostuttaa, etenkin kun en itse ole vielä tänään raskinut syödä mitään, kun koetan säästellä ruokaa niin, että se riittäisi sinne perjantai-iltaan asti.