Pallopena5.8.2018 20:27
1/9
Kämppisongelma, apua kaivataan

Homman nimi on siis se, että aloitan syksyllä yliopisto-opinnot kotikaupungissani. Asun siis toistaiseksi vielä vanhempieni luona, mutta ollaan tässä kesän mittaan suunniteltu parhaan kaverin kanssa yhteiseen kämppään muuttoa.

Tällä kaverilla on siis välivuosi tulossa, ja hän sitten sanoikin vastikään lähtevänsä pariksi kuukaudeksi ulkomaille syksyllä. Siispä yhteisen kämpän hommaamisessa vielä tässä vaiheessa ei olisi järkeä. Tulin sitten tulin siihen tulokseen, että voin asua tammikuuhun asti vielä porukoilla – muuttaisimme sitten tämän kaverini kanssa.

Mutta sitten tänään juttelin tulevan opiskelukaverini kanssa, jonka tunnen jo entuudestaan mutta en suinkaan yhtä hyvin kuin tämän parhaan lukiokaverini. Hän sai minut aika hyvin vakuuttumaan siitä, miksi meidän olisi järkevää hankkia yhteinen kämppä syksyllä: tulemme hyvin toimeen, opiskelemme samaa alaa, kotikotini on suhteellisen kaukana yliopistosta jne jne.

Tää mun paras kaveri siis kävisi silloin tammikuussa töissä eikä opiskelisi, eli elämäntilanteet olisi meillä aika erilaiset toisin kuin samaa alaa opiskelevan kaverin kanssa. Molempien kanssa tulen hyvin juttuun, mutta yhteiselosta on toki vaikea sanoa vielä mitään – paitsi että parhaan kaverini uskoisin tuntevani lähes läpikotaisin.

En tiedä saako tästä sepustuksesta mitään selkoa, mutta mitä tekisitte tilanteessani? Tavallaan tekisi mieli muuttaa tuon opiskelukaverin kanssa, mutta pelkään suunnattomasti loukkaavani samalla parasta kaveriani, jonka kanssa aiemmin olen luvannut muuttaa. Oon yleensäkin sellanen ihminen, joka miettii muiden tunteita vähän liikaakin, mikä on toisinaan turhauttavaa, kun on vaikea tehdä päätöksiä oman mielen mukaan.