bloodvampire8918.6.2018 16:31
1/8
Japaniin muutto mahdollinen, mutta ongelmiakin on

Kaipa minä nyt laitoin tän oikeaan osioon, mutta siis otsikko kertookin jo aika hyvin aiheen.

Avopuolisoni tulisi saamaan töitä Japanista (lastentarhanopettaja) ja hänellä taustalla hyvä englanninkielen taito ja osaa hän myös japaniakin. Minulla taas kielitaito aivan nollassa, (niin englannissa, kuin japanissakin) mutta esim englantia olisi mahdollista kehittää esim kansallisopistolla (alkeet alusta). Kärsin pahoista luki ja oppimisvaikeuksista, joten näiden vuoksi kielten opiskelu on minulle todella hankalaa. Osaan muutamia sanoja japaniksi, mutta siihen se jääkin. On minulla myös muutamia Japanilaisia kirjekavereitakin, joten heihin olen pystynyt luomaan hyvin kontakteja.

Lähinnä ongelmana tulisi olemaan lukuisat sairauteni. Kärsin veri ja sydänsairauksista, (mm aortan laajentuma jne) joten varmasti asioiminen jossain lääkärissä varmasti tulisi olemaan tuolla hankalaa. Avopuolisoni oli, että hän kyllä tulee minua auttamaan kaikessa, mutta riittääkö se? Mitä, jos lääkärijutuissa tuleekin olemaan ongelmia? En tiedä olisiko Japanista mahdollista saada jotain tulkkia avuksi näihin lääkärijuttuihin, mutta onneksi sitäkin pystyy vielä selvittämään, koska aikaa on.

Tahtoisin siis kovasti lähteä hänen mukaansa, mutta nämä tietyt asiat jännittävät ihan hirveästi. Myös se, että mitä tulisin sanomaan perheelleni tästä. Olemme tosi läheisiä äitini ja isoveljeni kanssa, mutta kuten avopuolisonikin totesi, että olen aikuinen ihminen, joka pystyy jo tekemään itse omat päätöksensä, eikä kukaan voi niihin puuttua. En tiedä miksi minua tämän kertominen pelottaisi, sillä emme kuitenkaan tulisi asumaan Japanissa, kuin vuoden/pari.

Oli ihanaa päästä purkamaan näitä pois, sillä tuo lääkärissä asioiminen tässä juuri kaikkein eniten jännittää. Muuten pärjäisin varmasti, sillä tykkään olla omissa oloissani ja olen kuullut, että Japanissa asuu paljon suomalaisiakin, joten heihin voisin myös ensin tutustua somen välityksellä.

Olisiko täällä joku, joka mahdollisesti asuu Japanissa? Tai edes, että onko joskus siellä asunut? Olisi mukavaa kuulla esim noista lääkärikäynneistä ja muista enemmän, jos sellaisia on taustalla. Olemme molemmat jo lähemmäksi kolmekymppisiä!

Kiitoksia jo etukäteen!