Matildaxd10.7.2018 22:30
1/2
Itsetunto-ongelmat ja parisuhde. Neuvoja?

Mää tiiän et mussa on jokin pahasti vialla ja aattelinkin nyt kysyä teidän mielipidettä tähän asiaan, että mitä mun pitäisi tehdä.

Eli siis taustoista vähän sen verran, että mulla on tosi huono itsetunto ja se vaivaa mun parisuhdetta. Oon kokenut ehkä normaalia enemmän taka-iskuja parisuhde jutuissa ja ne on saanut sen aikaan, että mun on tosi vaikea luottaa ihmisiin, koen olevani huono ja pelkään et mua petetään, koska niin on käynyt aikaisemminkin. Ongelmana on siis se, että kaikkien vastoinkäymisien takia en arvosta itseäni tarpeeksi paljon, kun ihmiset on leikkinyt ja käyttänyt mun tunteita hyväkseen. Myös toinen syy on monia vuosia kestänyt koulukiusaaminen. Olen esim viillellyt näiden takia itsetunto-ongelmien takia jo kauan.

Nyt sitten asiaan eli oon nyt seurustellut jonkun 2 kk poikaystävän kanssa (eli tuore suhde kyseessä) ja meillä menee muuten tosi hyvin, mutta tää huono itsetunto aiheuttaa mulle ongelmia ja siitä poikaystäväni saa kärsiä. Poikaystäväni on ollut ihan mahtava, kun on kestänyt näitä mun ongelmia.
Tykkään nyt ensimmäistä kertaa niin paljon jostakin, että mulle on tullut sellainen menettämisen pelko. Mietin kaikkea turhaa ja pelkään, että poikaystävä löytää jostain mua kauniimman ja paremman naisen, jonka kanssa se pettäis mua. Usko ihmisiin on mennyt, koska joka puolella on niin kieroja ihmisiä ja saa lukea päivittäin pettämisistä yms.
En usko edes sitä, vaikka poikaystäväni väittää, ettei tykkää kenestäkään muusta ja että oon kaikista parhain ja kaunein tyttö sille. Jotenkin ajattelen päässäni, että sen on pakko valehdella mulle. Muutenkin, kun mua vaikkapa kehutaan kauniiksi yms. en osaa ottaa kohteliaisuuksia vastaan, vaikka niitä onkin kiva kuulla. Aina vaan mietin et ton on pakko huijata mua tai et sillä on jotain taka-ajatuksia oltava.

Mulle on muodostunut yhdeksi ongelmaksi se, kun kuvittelen, että poikaystäväni katselee kiinnostuneesti muita naisia. Ollaan puhuttu tästä poikaystävän kanssa ja se väittää, ettei tee niin. Oon vaan ollut huomaavinani et aina, kun jokin (yleensä blondi) nainen kävelee vastaan niin se katsoo tavallista pidempään. Poikaystäväni on myöntänyt, että joo hän tarkkailee tosi paljon ympäristöään, mutta kieltää sen, että katselisi muka naisia kiinnostuneesti.
Oikeestaan tämä ongelma oli isompi alkuaikoina, kun en vielä ollut maininnut sille asiasta. Ei tässä muuta ongelmaa muuta kuin itselle tulee vaan sellanen olo, etten ole tarpeeksi riittävä sille, kun sen tarvitsee tuijotella muita naisia. Ja painotan nyt, että ei _VILKAISUSSA_ mitään! Joskus se on vaan ollut noloa, kun poikaystävä on syystä tai toisesta tainnut hitusen liian pitkään katsoa jotakin naista niin sitten tää toinen nainen on tottakai katsonut eka poikaystävääni ja sitten mua. Tulee sellanen todella kiusallinen ja nolo olo itselle.
Tämä naisten katselu on saanut osittain mulle epävarman olon aikaan. En usko, että mun ongelmat olisi niin isoja, ellen luulisi/huomaisi et se tuijottelee muita naisia. Voi toki olla, että päässäni vaan kuvittelen kaiken.

Haluaisin nyt kuulla mielipiteitä, että mitä mun kannattaisi oikein tehdä tässä tilanteessa? Onkohan psykologista mitään hyötyä