Anastasia^9.6.2018 17:39
1/9
Itsekäs kaveri - miten päästä eroon?

Olen tuntenut hänet parin vuoden verran ja opiskelemme samassa koulussa. Tutustuin häneen toisen opiskelijakaverini kautta ja hengailemme aina kolmistaan. Tunnen huonoa omatuntoa tuntemuksistani tätä kaveriani kohtaan, mutta joka kerta kun olen tekemisissä hänen kanssaan tuntuu että hän imee kaiken energiani. Päivä päivältä saan kuunnella hänen juttujaan mutta aina kun kerroin jotain omista asioistani, hän ei tunnu kommentoivan siihen aijaa:ta enempää.

Olen huomannut hänessä myös lisää aika itsekkäitä piirteitä. Paritöissä hän haluaa aina olla minun parini, koska ei halua tehdä työtä tuntemattoman ihmisen kanssa ja on saanut kuulemma traumat joskus. Näin ollen kolmas kaverini joutuu aina etsimään parin. Parityötä tehdessä hän määrää miten työn kuuluisi tehdä ja jos minä olen yrittänyt ehdottaa jotain on tullut tyrmäys. Lisäksi jos opettajalta on pitänyt kysyä jotain, minä joudun aina sen tekemään, koska kaverini ei kehtaa, ettei anna tyhmää kuvaa itsestään (hän itse tämän sanonut kun olen kysynyt miksei hän voi välillä käydä). Naulakkojen luona (jotka sijaitsevat koulun käytävillä) hän on jopa kerran pyytänyt saako laittaa oman takkinsa mun takin alle naulaan ettei hänen takkiaan varasteta :D

Olen myös huomannut että kaverini ei tykkää olla yksin missään. Välillä pitäisi mennä hänen mukaansa ärrälle lataamaan bussikorttia tai ruokaostoksille, koska "hän ei halua mennä yksin". Melkein joka aamu tulee myös viestiä että millä bussilla menen. Kerran koulussa hän tuli närkästyneenä sanomaan minulle että "sun piti sanoo millä bussilla tuut mut et sanonu!" Olen monesti koulun jälkeen keksinyt että nään toista kaveria kaupungilla ettei minun tarvitsisi matkustaa hänen kanssaan samalla bussilla.

Olen yrittänyt väkisin pitää hänestä, mutta en vaan voi ajatuksilleni mitään. :/ Olen miettinyt, että valmistuttuani voisin vähin äänin kadota hänen elämästään, kuulostaako karulta? Onko jollain ollut sama tilanne? Olen miettinyt pitäisikö kaverilleni sanoa näistä minua häiritsevistä piirteistä, mutta hän tuntuu ottavan helposti itseensä.