B_Boss24.4.2017 7:17
1/10
Ihmisten ulkonäkökeskeisyys vituttaa

Olette varmasti kuulleet entisistä lihavista, kuinka he ovat laihduttaneet ja samalla ihmisten suhtautuminen heihin on muuttunut täysin. Vaikka he ovat ihan samoja ihmisiä kuin ennenkin. Olisi ehkä turhan helppoa sanoa, että tämä kaikki johtuu vain parantuneesta itsevarmuudesta. Mutta on niitäkin, jotka eivät tunne olevansa yhtään sen itsevarmempia kuin ennenkään, mutta saavat laihana paljon enemmän huomiota, vaikka huomio ahdistaisikin.

Itselleni kävi niin, että ennen en tajunnut olevani ruma. Olen kuitenkin aina tiedostanut, että minussa on tiettyjä asioita huonommin kuin voisi olla. Aikuisiällä olen korjannut osan asioista. Esimerkiksi kävin laittamassa täyteainetta huuliin ja huomasin, kuinka ihmisten suhtautuminen on muuttunut kuin taikaiskusta! Kaverini väitti, että kaikki johtuu siitä kun olen itsevarmempi kuin ennen. Mutta en usko sen johtuvan siitä, en ole edelleenkään sen itsevarmempi. Saan vaan huomattavasti enemmän kehuvia kommentteja ihan vain kadulla kävellessänikin. Ennen en saanut kehuja ollenkaan!

Oikeastaan minua ärsyttää tämä ulkonäkökeskeisyys. Osittain se ärsyttää siksi, että en sovi luonnostaan kauneusihanteisiin, vaan minua pitää korjailla jotta sopisin niihin. Ja sekin, että jos en korjaile itseäni, niin minuun selvästi suhtaudutaan aivan eri tavalla, joten pakkohan se on sitten yrittää tehdä itsestään edes vähän siedettävämpi.