Lililmiina3.5.2017 10:07
1/4
Hankala sisko

Onko kenelläkään muulla hankalaa suhdetta siskoonsa? Haluaisin tietää onko mulla kohtalo tovereita, sillä olen kärsinyt monta vuotta asian kanssa. :(

Mä nyt voin vähän avata tätä juttua siis:

Mulla ja isosiskolla on ikä eroa n. 3 vuotta. Kun oltiin ihan pieniä (alle kouluikäisiä) meillä oli vain toisemme ja tultiin hyvin toimeen. Muutettiin sitten muualle missä oli naapurissa muitakin lapsia. Meillä oli sitten ihan omiakin kavereita, mutta leikittiin monesti yhessä naapuruston lasten kanssa.

Kouluikäisinä alettiin olla täysin erilaisia ihmisiä. Se nyt kuitenkin on ihan normaalia. Tykättiin härnätä toisiamme, mutta ihan OK tultiin toimeen. Se oli silloin suht. normaali sisarussuhde.

Pikkuhiljaa alettiin molemmat olla teini-iässä ja kaikki rupesi meneen pikkuhiljaa tosi paskasti. Mua kiusattiin tosi paljon koulussa ja sisko jatkoi samaa kotona. Se tiesi kuinka hankalaa mulla oli, mutta silti jatkoi tuota.

Tiedän, että teini-iässä ollaan tollasia ja ajattelin sitten ajan myötä menevän parempaan suuntaan. Eipä vain mennytkään..

Mulla rupesi menemään vielä huonommin. Vihasin maailmaa, olin tosi masentunut, ahdistunut ja itsetuhoinen. Siskoltani en saanut mitään ymmärrystä. Jatkoi vain mulle vittuilua.

Halusin sellaisen siskon jonka kanssa vois jutella ja olla edes jonkinlaisia kavereita. Ja sehän ei tätä ymmärtänyt. Mulla oli kamala riitä äidin kanssa ja menin itkemään siskolleni tästä. Sain siltä vain syyllistämistä.

Tän jälkeen suojasin itseäni ajatuksella, ettei mulla mitään siskoa edes ole, kun en halua olla sen kanssa missään tekemisissä. Tunsin syyllisyyttä, että oon varmaan kamala ihminen kun ei oma siskokaan musta voi pitää.

Isosiskoni muutti sitten toiselle paikkakunnalle opiskelemaan. Ajattelin, että tämä etäisyys voisi helpottaa meidän välejä. Ei asutakkaan enää yhdessä niin saadaan vähän elää omaa elämäämme.