supermansikka23.5.2017 17:26
1/1
epätasapainoinen äitee

Oon nyt ollu yhessä mun poikaystävän kanssa reilut kaks vuotta, ollaan 17-vuotiaita. Meillä on oikeen jees suhde, ei ongelmia muuten, mut välillä on toi oikeista asioista (millasta tulevaisuutta kaivataan, esim. opinnoista, riitojen ratkaisut yms.) puhuminen jää tosi minimaaliseks, koska tätä miehenalkua ei juuri päätä tollaset asiat pakota. Nyt oon vihdoin tajunnu mistä se johtuu, kun on alkanu lievästi sanottuna ongelmaks muodostuu sen äitee, koska asun aika pitkälti tän naisen talossa kunnes saan oman ja voin muuttaa sinne si (oma perhe asuu keskellä korpea kaukana isoista teistä ja koulusta ja työpaikasta).


Tää nainen on oikee maanvaiva.. Aluks se oli niiin kuinka oon mukava ja ihana tyttö, oikeen hyvää seuraa sen pikku pojulle. Aloin huomaan, kuinka joka ikinen lapsi siin perheessä huutaa äidillensä, puhuu tosi ilkeesti eikä ota sen luomia sääntöjä tosissaan. Omalta poikaystävältä kysyttäessä asiasta hän vaan tuumas, että ei hänen kanssa muita vaihtoehtoi ole. Tää nainen on sellanen korkeelle kouluttautunu hyvä palkkanen täti ja tän perheen kersat on tottunu saamaan kaiken läpi, eikä häntä koskaan oo juuri näyttäny loukkaavan vaikka lapset huutais että "Läski lehmä turpa tukkoon." Ite olin ihan pöyrsityny tosta käytöksestä. Sen lisäks perheen isä elää aivan omassa maailmassaan, kattoo illat urheiluu tabletista ja juo kaljaa, eikä sano sanaakaan kenellekään koko iltana saatikka poistu makkaristaan ellei tää perheen äitee oo keksiny sille jotain mieltä virkistävää kotityötä. Talossa pitää myös hiipiä, jos muriseva ja vaatteet repivä saksanpaimenkoira nukkuu, ettei poloinen heräis :))


No täs lähiaikoina tää täti on päättäny ottaa mut silmätikukseen. Se valehtelee musta mun vanhemmille, sen naapureille ja jopa mun opettajille. Se kertoo kuin paska oon, aiheutan hänen lutuselleen huonoa koulumenestystä (ilman mua siitä koulusta päästäis ehk just ja just läpi), kuinka valehtelen ja käyttäydyn huonosti. Mulle se samaa aikaa jauhaa kuinka ihana tyttö oon. Yhessä vaiheessa se kielsi mua viikoks käymästä niillä, olin kaks päivää pois ja tää soitti perään että miksen käy niillä, vaikuttaa siltä kun ois ihan täysin unohtanu kaiken. Hän myös leuhkii mun äidille niiden rahallisella tilanteella ja sillä kuin hyvät välit sillä muhun on. Seuraavana päivänä soittaa itkien ettei tiedä mitä tekee lastensa kanssa. Hän myös kiristää mua pakottamaan mun poikaystävä tekemään jotain sillä, että heittää mut pihalle. Se myös esimerkiks heittää meiän ehkäisyn menemään, jos sellasen sattuu poikaystäväni huonetta tutkiessa löytämään.


Oon tähän mennessä ollut tosi tosi myötämielinen ja en juuri välittäny mitä tää ihminen on sanonu tai tehny, mutta ny kaikki on riistäytyny käsistä. Tää tyyppi alko nimittäin myydä mun poikaystävän omaisuutta (pleikkarin, telkkarin, tietokoneen ja kalliin itse ostetun kevarin) ja tästä mun poikaystävä päätti sit vaan huutaa äiteelleen, kun hän tästä pojalleen kerto ja ilmoitti kuinka ois lähössä lomailemaan tyttärensä kanssa Mauritiukselle näillä rahoilla ja poika ei pääse mukaan yms. Kun tästä kuulin, ilmaisin äidille tekstiviestillä mielipiteeni asiasta erittäin diplomaattisesti syyttämättä mistään ja kerroin samalla miltä musta tuntuu sen kiristys yms. Tää nainen suuttu, ilmoitti ettei aio keskustella asiasta kanssani, kerto naapureille ja opettajilleni että niskuroin ja että mul on varmaan mielenterveysongelma ja sano, etten saa syödä niitten talossa mitään. Mun äidille se sano että oon oikein ihana ihminen ja että aikoo lähteä meidän kanssa Tukholmaan. Sen lisäks se on urkkinu koulusta mun opintoihin liittyviä tietoja sekä terveydentilanteeseen liittyviä tietoja.


Mun mielestä tää alkaa kuulostaa vähä joltain mielenterveysongelmalta, sen mieliala vaihtelee tosi paljo ja se tekee pitkää päivää töissä. Se valittaa, ettei kukaan osaa keskustella mutta ite se suuttuu eikä suostu keskusteleen jos joku on ees vähän eri mieltä jostain asiasta. Sen omia lapsia ei kiinnosta, koska kuulemma aina ollu tommonen. Vähän vaan ärsyttää, kun tää rikkoo mun välit kaikkiin ihmisiin ja uhkailee mun ja mun poikaystävän suhteen sabotoimisella, jos en mee ja tuu niinkun hän haluaa. Omat vanhemmat kokoajan riidoissa ton ihmisen kanssa, mut mulla ei oo ennen ens syksyä rahaa omaan kämppään enkä millään pääsis käymään töissä tai koulussa ilman tätä poikaystävän kotia. Ja siis, käyn kyllä kotona ja omaan perheeseen hyvät välit, mut niiden takia en haluais pyytää rahaa omaan kotiin kalliilla seudulla, koska me ollaan tosi huonotuloisia.

Mietin, voiko tollaselle ihmiselle tehä yhtään mitää, ja onko kellään mitään vastaavia ongelmia anopin/äitin tai muun ihmisen kans? Mitä te tekisitte?