miltsu67811.5.2017 16:52
1/22
En jaksa masentunutta kaveriani

En ees tiiä onko oikee paikka tää suhteet, mut pakko tulla avautumaan. Ollaan siis kaverin kanssa nyt lukion ykkösellä ja lukion alussa mun kaveri alko muuttua apaattiseks. Se oli aina ollu vähä ahistunu ihmisistä/ongelmia syömisen kanssa sun muuta. No, se kuitenki paheni ja sillä diagnosoitii masennus ja käy kait jossain ammattilaisel juttelee. Ymmärrän miltä siitä tuntuu ja oon ollu koko vuoden ymmärtäväinen, mutta nyt mun jaksaminen vaan on lopussa. Ja tosiaan pienenä lisänä mulla itsellä ollut kans masennus/ahdistusta silloin yläasteella.

Kuitenki mua vaan ressaa nii vittuna tää asia, eikä niikää sen takia et pelkäisin et se tappaa ittensä. Se on mulle myöntäny ettei koskaa ees pystyis tekee semmosta. On kuitenki viillelly ja en tiiä miten reagoisin ku nään ne haavat. Oon iha fine asian kaa, harrastin ite samaa pari vuotta takaperin mut tuntuu vaa oudolta. Ihan ku se hakis huomiota niillä, kun siitä huolimatta käyttää hihattomia ja antaa haavojen näkyä.

Ja ei tääkää mua liikaa haittais, vaan eniten se ettei se jaksa pitää huolta hygieniastaan, käyttää masennusta tekosyynä kaikkeen, ei syö, rypee itsesäälissä ja on muuten töykee. Ja tiiän näiden kaikkien kuuluvan oleellisesti masennuksen oirekuvaan, mutta se on vaa uuvuttavaa. En voi huomauttaa suoraan, mut se oikeesti haisee, käy harvoin suihkussa, tukka hilseilee ym. :/ Ja mitä tulee tohon masennuksen käyttämiseen tekosyynä, nii se lintsaa sillä kaikesta myös kotitöistä. Myöntäny et siit on kivaa ettei masennuksen vuoks tarvii tehä mitää, vaa saa vaa laiskotella ja selata puhelinta.

Ja ehkä pahinta on se et se on töykee, sanoo et siit ois kivempaa olla kokonaa yksin ilman kavereita ja ettei se tarvii kavereita mihinkää. En jaksa. En oikeesti vaa jaksa ku tuntuu et sama ahdistus alkaa kumpuamaan takasin muhuunki. En jaksais olla enää se jolle vuodatetaan paha olo ja jota voi kohdella miten hyvänsä. Joskus tuntuu et ois ollu parempi vaa mennä eri lukioo.

Mitään apuja, en haluis silti jättää sitä frendi ku on ja kyllähä toi joskus ohi menee (?)