dussop35.6.2017 20:49
1/4
En jaksa "kavereitani", mitä teen?

Ensimmäiseksi voisin sano että tämä on mun eka keskustelu täällä ja jopa mun eka käyttäjä täällä, joten en ole nyt yhtään varma mihin alueeseen tää kuuluisi. Olen kyllä lukenut keskusteluja ihan puhelimella mutten ole ikinä kirjautunut sisään. Joten nyt lähtee.
(romaani alhaalla, ajan säästämiseksi suosittelen lukemaan vain "vuoropuhelu" kohdat, ja sitten vielä kaikki viimeiset tekstiplörät mitä viimeisten "vuoropuheluiden" alla on)

Minulla on siis kolme kaveria, olkoon heidän nimensä nyt Marja, Jannika ja Henna. Tunsin Marjan päiväkodista, muttemme olleet kunnolla kavereita. Ala-asteella aloin siis hillumaan Marjan kanssa, ja Marja oli löytäny uuden kaverin; Jannikan. Aloimme sitten olemaan kolmisteen, mutta kun aloin ystävystymään Jannikan kanssa enemmän, Marjasta tuli mustasukkainen tai jotain. Marja kerran möläytti tälläisen asian kun oli kylässä luonani:

Marja: Eikö teidän äiti siivoa täällä ikinä?
Minä ja Jannika: (nauramme hermostuneena koska se tuli suoraan puskista)
Marja: Ei se ollut vitsi >>8(

Kyse oli siis vain likaisista tiskeistä jotka olivat tiskialtaassa.
Jannikan kanssa päätimme että "jätämme" Marjan, ja olemme kahdestaan. Ja niin teimmekin. Mutta kuten jokainen ala-asteen opettaja, opettajamme melkeinpä pakotti Marjan seuraamme, ilman että hän antoi minulle mitään anteeksipyyntöä.

Ala-asteella kävin jossain extra-tutkimuksessa vinon selän takia. Kun pääsin ulos kävimme tälläisen keskustelun;

Marja: Mitä siellä tehtiin????
Minä: Siis katottiin onks toi mun selkä suora
Marja: (mutisten) ai eikse sanonu mitään noista sun vaatteista...
Minä: Mitä?
Marja: EI MITÄÄNN!!

Jätimme asian siihen koska olin liian ujo kertomaan kellekkään.

Sitten nelosluokalla tapahtui ehkä porukamme suurin draamakausi. Jannika toi porukkaamme Hennan, joka sitten oli kietoitunut Jannikaan täysin. Minä sitten järkevänä lapsena yritn puhua asiasta.

Minä: Hei et ennen kun aletaa pitää purkkista välkällä voidaaks puhuu yhestä asiasta?
Jannika: En mä jaksa puhua kun sä oot vaa tommone _joka pälpättää koko ajan!_
Minä: No hillu sinä yksin sen Hennan kanssa jos mä pölpötän liika!

Kun se sovittiin, (taas ilman anteeksipyyntöä) tapahtui tälläisnen asia oppitunnilla:

(minä istuin toisen luokkatoverin kanssa, Marja, Henna ja Jannika viereisessä pöydässä kolmisteen)
Jannika: Ja tälleen se pisti sitä liimapuikkoa ihan kun se ois huulirasvaa! (minä käytin silloin paljon huulirasvoja)
Henna: Eikö sen huulet tarttunu kiinni toisiinsa?
Jannika: Ei kun se _pälpätti niin paljon!_
Marja: Shh!! Varokaa! SE on tuossa! (osoittaa minua)

Koko tilanteen näin sivusilmässä, sen takia Marja luuli etten näkisi hänen osoitustaan. Ja taas kerran jätin tuon porukan, mutta parin viikon päästä liityin porukkaan, taas ilman anteeksipyyntöjä, koska en halunnut olla yksin.

Seuraavien vuosien aikana kaikki meni hyvin, meillä oli TODELLA hauskaa, joksikin Henna teki minusta hullun, käyttäytymällä niin typerästi. Kuitenkin kestin sen, koska tiesin, heti kun saisimme remontin valmiiksi uudessa talossamme, ja muuttaisimme sinne, ja siirtyisin eri kouluun, minun ei tarvitsisi sietää Henna, mutta asusin kuitenkin niin lähellä että voisin tavata Marjaa ja Jannikaa. Mutta viimeisen vuoden aikana Marja ja Jannikakin on alkanut töksäyttelemään ilkeitä asioita. Aion ne tähän kirjoittaa putkeen, koska jos selitän kaikki tilanteet tästä tulisi liian pitkä :D

(laitoin kuvan ig-kommentista jonka sain, joka oli siis erittäin mukava kommentti)
Jannika: Yksi kommentti ei tee sinusta hyvää ihmistä.
Minä: Mitä vittua? Miksi sinä tuollaista sanoit? Miksi haluat aiheuttaa minulle pahaa oloa? tosi hyvää ystäväainesta -.-
Jannika: Kuules, minä vain testasin sinua, etkä sinäkään ole hyvä ystävä jos sanot tuollaista minulle!!
(riita jatkui siitä sitten mukavan pitkäksi)

(aina kun näytän piirrostani Marjalle, josta olen tosi ylpeä)
Marja: Voisit piirtää tuon vähän vahvemmin.
Marja: Voisit värittää tuon paremmin.
Marja: En ymmärrä mitä yoi yrittää näyttää :DDD¨
Ja jos lähetän jonkun kuvan whatsapissa, saan vastaukseksi vain jonkun peukkuemojin? Vaikka minä aina itse kommentoin tyyliin "Uuu, toi turkki näyttää ihan sairaan elävältä!"

Sitten Henna ei kommentoi mihinkään asiaan mitään. Esimerkiksi minä kerroin kuinka siskoni on sairaalassa ja hän vastaa "SAIN UUDEN PUHELIMEN!!"
,
Nyt ollaan siis siinä tilanteessa että välimme on todella jäähtyneet, mutta he ei eivät taida huomata sitä. Vaikka keskustelumme on todella kylmiä, ja ne on pelkkää toistemme piikittelyä, Marja palaa aina jakaan joitakin kuvia meidän kanssa tai kertomaan jotakin tarinoita, vaikka minä luovutin sen aikoja sitten, tietäen etten saa vastaukseski mitään järkevää. Ja minä muutan siis kesäloman lopussa sinne uuteen taloon, ja siirryn toiseen kouluun, mutta jos pidän hyvät välit heihin, voin tavata heitä paljon vapaa-ajalla. Itse olen todella sen kannalla että "jätän" heidät, enkä ala edes yrittämään keskustella näistä ilkeistä kommenteista joita tulee. Mutta pelkään että palaan heidän luo, syyttäen itseäni kaikesta, ilman että saan yhtään anteeksipyyntöä (kuten edellisillä kerroilla on aina tapahtunut) ja lopulta päädyn vain katumaan sitä. Lisättäköön vielä että minä olen ainoa joka yrittää järjestää meitä tapaamaan jossain, ja vastaukseksi saan "joo, ok, ihan sama, emmä tiiä, emmä jaksa kysyä"

Pitäisikö minun "jättää" heidät, jos pitäisi, miten sen teen? Kasvotusten ei onnistu koska tapaamisien onnistuminen ei onnistu, joten se pitäisi tehdä viestillä. Meillä on yhteinen ryhmä wapissa, minkälaisen viestin laitan sinne? Vai yritänkö viimeisen kerran puhumalla hoitaa tämän? APUA!

Kiitos jos jaksoit lukea kokonaan ja osaat vielä auttaa minua, mielipiteiä tästä tilanteesta, ja omia kokemuksia myrkyllisistä kavereista saa jakaa!
Pahoittelen myös kirjoitusvirheitä, koska kello on jo mitä on.