JAMIPÖLLÖ16.6.2017 17:39
1/11
Apuja! Mitä tehdä sotkuiselle miehelle?

Enpä olisi ikinä uskonut tätä päivää näkeväni. Mutta arvon demittäjät! Siihen pisteeseen on nyt tultu, että pyydän parisuhdeneuvoja teiltä.

Olen seurustellut nyt puolentoistavuoden verran unelmieni miehen kanssa. Suurimman osan ajasta olemme asuneet todellisessa etäsuhteessa, jolloin kommuinkointimme on tapahtunut lähinnä Skypen välityksellä. Nyt, kun olemme jälleen lähisuhteessa, olen ymmärtänyt kuinka erilaiset elämäntavat meillä on siisteysasioiden suhteen.

Hän ei ilmeisesti imuroi tai pyyhi pölyjä koskaan. Hänen työpöytänsä on täynnä likaisia astioita ja tyhjiä kaljatölkkejä. Maaliskuussa kävimme ostamassa hänelle pyykkikorin, mutta likaiset vaatteet lojuvat silti siellä, mihin hän sattuu ne jättämään. Kaikki tavarat ovat aivan hujan hajan, tekniikkatilpehööriä on kaikkialla. Vessa on täysin ruokottomassa kunnossa. Jääkaappi muistuttaa enemmänkin huumeitiöiden pesää, kuin ihmisten ruuansäilytystilaa. Olohuoneesta löydän välillä sohvatyynyjen välistä hänen kavereidensa jälkeensä jättämiä käytettyjä nuuskanjämiä (poikaystäväni ei nuuskaa). Keittiön liesi on täynnä likaisia pannuja ja keittiöpyyhkeet menevät pitkin lattioita. Keittiön nurkassa on massiivinen kasa vanhoja tölkkejä/pulloja erinäisissä muovikasseissa. Keittiöpyyhe on yleensä keskellä lattiaa. En osaa päätellä, koska täällä olisi viimeksi siivottu yhtään mitään.

Ongelmallisempaa tästä tekee vielä se, että hänellä on kämppis, jonka elämäntavat ovat mielestäni vähintäänkin yhtä epämieluisat. Joten todellinen poikamiesboksi kyseessä.

Itseäni en luokittele missään tapauksessa siisteysnatsiksi. Sanoisinko ennemminkin, että pyrin siisteyteen, mutta kyllä minultakin jää välillä sotkuja. Yritän kuitenkin myös itse siivota ne kohtuullisen ajan jälkeen. Mutta jos tässä haaveillaan yhteisestä tulevaisuudesta ja joku päivä mahdollisesti myös jälkikasvusta, niin ei mielestäni ihminen ihan nyt näinkään voi elämäänsä elää.

Joten kysynkin teiltä mielipiteitä.
Ylireagoinko?
Auttaako yli 25-vuotiaan miehen kouluttaminen enää, vai onko peli jo menetetty?
Pitäisikö minun nyt vain suosiolla paeta?
Miten ihmeessä tämä asia ratkaistaan?
Kuinka ihmeessä olette mahdollisesti saaneet puolisonne siivoamaan?

Mielestäni tämä olisi ollut äidin tehtävä kasvattaa poikansa tekemään kotitöitä, mutta ilmeisesti hän on jättänyt tehtävän puolitiehen. Ja itsehän en äidiksi halua ryhtyä.

Keskustelua olemme yrittäneet. Mutta poikaystäväni siivoustyyli on lievästi sanottuna huoleton ja tuntuu, että joudun tekemään aina kaiken toistamiseen perässä. Kovasti hän puhuu, että lupaa siivota useammin nyt kun olemme lähisuhteessa, mutta silti joudun joka ilta huutamaan, että nyt ne bokserit siitä lattialta sinne pyykkikoriin. Joten keskustelua on yritetty, mutta vielä en ole saanut lupauksiin katetta!

Tiedän jo nyt, että näin en voi elää.
Laittaisin kuvia kämpästä, jos kehtaisin.

Apua, auttakaa mitä teen! Kenelläkään kokemuksia parisuhdeSOTKUISTA?