Piparkakku4.3.2018 13:23
1/8
Äitini ei hyväksy parasta ystävääni

Tutustuin parhaaseen ystävääni muutama vuosi sitten, kun hän muutti ja tuli samalle luokalle kanssani. Hän asui nuorisokodissa, ja äidilläni oli sen takia valtavasti ennakkoluuloja häntä kohtaan. Äiti kuvitteli selvästi, että kaikki laitoksessa asuvat ovat tupakkaa polttavia lintsaavia nuorisorikollisia, vaikka ystäväni oli nuorisokodissa lapsena koetun perheväkivallan takia. Selitin tämän kyllä äidilleni monta kertaa, mutta äiti ei silti halunnut päästää minua mihinkään ystäväni kanssa, minkä takia välillä jouduin valehtelemaan siitä, kenen luokse olin menossa.

Vajaa vuosi tutustumisemme jälkeen ystäväni sai vihdoin päätöksen, ja pääsi muuttamaan äitinsä luokse takaisin. Olimme tästä todella iloisia, vaikka tietysti surimme sitä, että hänen oli muutettava aika kauas minusta. Kun kerroin tästä äidilleni, äiti tuntui olevan tyytyväinen, etten enää voi viettää aikaa ystäväni kanssa.

Jatkoimme yhteydenpitoa, ja juttelen parhaan ystäväni kanssa edelleen päivittäin Whatsappissa. Aina, kun äiti kuulee, että puhun hänen kanssaan, tai löytää postista kirjeen häneltä, hän jaksaa valittaa siitä, ettei ystäväni seura tee minulle hyvää, ja että minun pitäisi löytää uusia ystäviä. (Minulla on kyllä muitakin ystäviä.)

Ärsyttää vaan, että äiti on edelleen jotenkin todella ennakkoluuloinen ystävääni kohtaan. En tiedä, miten saan hänet suostumaan siihen, että ystäväni tulisi kesällä pariksi päiväksi meille. Olemme ystäväni kanssa suunnitelleet, että nähtäisiin taas, ja hänen äitinsä on luvannut, että ystäväni voi tulla tänne kesällä, jos hän voi yöpyä meillä.

Voivatko vanhemmat päättää lapsensa kavereista?